Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП пусна приложение за смартфони "Аз-клиентът"

КЗП пусна приложение за смартфони "Аз-клиентът"

Платформата дава възможност на клиент да подаде сигнал през мобилния си телефон, като прикачи и снимка на нарушението.

Комисията за защита на потребителите пусна ново приложение за смартфони "Аз-клиентът", което позволява на гражданите да подават сигнали до институцията през мобилния си телефон. То вече се разпространява безплатно в платформите Google play и AppStore (за ползвателите на iPhone-и).

Платформата дава възможност на клиент да подаде сигнал през мобилния си телефон, като прикачи и снимка на нарушението. Преди да стигне до КЗП, сигналът ще отива до конкретния търговец. Той има пет дни, за да отстрани нарушението или да компенсира клиента си. След този срок, сигналът ще отиде в Комисията, която ще извърши проверка. Ако търговецът е бил некоректен, той ще бъде санкциониран.

“Най-полезната функция на това приложение е, че ни дава възможност да изпълним една от основните си идеи, а именно превенцията – да съдействаме на гражданите и бизнеса и да вървим все повече към помирение, отколкото единствено към санкции”, коментира председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

“Целта е чрез “Аз-клиентът” и други приложения, които разработваме, да направим една екосистема, в която гражданинът е в центъра на управлението. Той трябва да може да подава сигнали към контролните органи лесно и бързо и да контролира как тези “задачи”, които им е дал, се изпълняват. Отворени сме към всички държавни институции, които искат да разработят такива приложения”, коментира създателят на приложенията Йонко Лазаров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега