Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП разследва телеком, подвеждал възрастни хора със заблуждаващи договори

КЗП разследва телеком, подвеждал възрастни хора със заблуждаващи договори

Комисията за защита на потребителите (КЗП) установи, че единият от трите мобилни оператора заблуждава по-възрастни хора да сключват договори извън търговски обект, без да им предоставя пълна информация за услугите, които ще получат срещу месечната такса.

Комисията зазащита на потребителите (КЗП) установи,че единият от трите мобилни оператора заблуждава по-възрастни хора да сключватдоговори извън търговски обект, без да им предоставя пълна информация зауслугите, които ще получат срещу месечната такса.

"Нашата проверкадо момента установи, че търговецът не е изпълнил коректно своето задължение дапредостави пълна информация за условията на сделката преди сключването надоговора. Освен, че се представя на вниманието ви много изгоден пакет с даденонаименование, вие нямате достатъчно детайлна информация относно това каквовключва той. Така потребителят има една месечна такса, която заплаща, новсъщност от посланието, което се отправя към него, не става ясно какво точноможе да ползва в рамките на тази месечна такса", обяснява председателят на КЗП Димитър Маргаритов в ефира на БНР.   

По закон, потребителите ползват по-специална защита при сключване на договори извън търговски обект. На първо място, търговецът е длъжен да информира клиента още преди сключването на договора за своето име и координати за връзка. Трябва да предостави на потенциалния клиент детайлна информация за основните характеристики на предлаганите от него стоки и услуги, както и за всички условия по сделката като цена, начин на плащане, изпълнение и срок на договора.

И при сключенитеизвън търговски обект договори потребителите запазват правото си да предявят рекламация. За дефектна стока срокът за това е до 2 две години от закупуването й, а за некачествена услуга – до 14дни след установяване на несъответствието с договореното.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега