Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП с масови проверки за опасни стоки и фалшиви промоции за Коледа

КЗП с масови проверки за опасни стоки и фалшиви промоции за Коледа

Маргаритов предупреди за особено характерните по това време на годината нереални намаления.

"В навечерието на многото празници, които ни очакват, засилваме присъствието си в търговската мрежа, като същевременно следим и онлайн търговията. Целта е да не бъде допускано разпространението на опасни стоки, нелоялни търговски практики и други тип административни нарушения, които довеждат до засягане интересите на потребителите". Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в ефира на БНР. 

Маргаритов предупреди за особено характерните по това време на годината нереални намаления или фалшиви промоции. Потребителите са привлечени в търговския обект чрез рекламна брошура, а на място се оказва, че промоционалните стоки не са налични.

Друг трик на търговците е да посочват даден процент намаление, който обаче важи за много малка част от артикулите, а останалите са на редовни цени. Има и случаи, в които намалението не е реално, защото по-високата цена не е прилагана поне един месец преди то да бъде обявяване, както се изисква по закон.

„Особено сега, когато емоцията взема връх над разума при избора на подаръци и при подготовката за посрещането на тези светли празници, потребителите са по-уязвими от такъв тип оферти, които целят да ги заблудят”, каза председателят.

Той насочи вниманието на потребителите към по-дългосрочните сделки. „Когато се обвързваме в по-дългосрочни взаимоотношения, трябва внимателно да изчитаме всички документи, които подписваме. Понякога, пропускайки нещо на пръв поглед дребно, може да се окажем обвързани за дълъг период от време с неизгодни условия", коментира още Маргаритов и насърчи гражданите винаги да реагират, когато правата им са нарушени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега