Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП фокусира проверките си върху промоционалните комплекти за ученици

КЗП фокусира проверките си върху промоционалните комплекти за ученици

Строго ще се контролира и продажбата бележници и лични карти в комплект с подвързии - едно от най-фрапантните нарушения, регистрирани миналата година.

Комисията за защита на потребителите вече започна ежегодната си акция за проверки на стоките за ученика. Тази година акцентът пада върху промоционалните комплекти, които търговците рекламират като по-изгодни. Строго ще се контролира и продажбата бележници и лични карти  в комплект с подвързии - едно от най-фрапантните нарушения, регистрирани миналата година. Това съобщи председателят на КЗП - Димитър Маргаритов в интервю за в-к "24 часа".

"Макар ида не се отразява много сериозно на джоба на потребителите, като семултиплицира по броя на всички ученици, които трябва да си ги купят, ставашеедна нерегламентирана печалба от почти 1 млн. лв. И то само за няколко дни!Това ще го следим и сега. И ако хванем някой повторно, санкцията ще бъдевъзможно най-тежката по Закона за защита на потребителите за подобен роднарушения - 50 000 лв. Няма да се посвеним да я наложим, тъй като това е еднаспекулация и се използва, че родителите бързат и са ангажирани”, коментираМаргаритов във връзка с продажбата на бележници. 

Инспекторите ще следят и за спазванезабраната за продажба на цигари на лица под 18 години. Паралелно с това Комисията ще извършва и масирани проверки на сезонните стоки за автомобили - зимни гуми, фарове за мъгла и всичко онези аксесоари, които касаятподготовката на моторните превозни средства за зимния сезон. Тази инициатива епродължение на проверката от лятото на търговци на автомобили втора ръка, обясняват от КЗП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега