Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КНСБ предлага: 690 лева минимална заплата за висшистите

КНСБ предлага: 690 лева минимална заплата за висшистите

КНСБ предлагат минимално възнаграждение за служители със съответното образование. За висшисти размерът да бъде 690 лева, ако работят по специалността си, определят синдикалистите.

КНСБ предлагат минимално възнаграждение за служители със съответното образование. За висшисти размерът да бъде 690 лева, ако работят по специалността си, определят синдикалистите. Според президента на КНСБ Пламен Димитров, и в момента всъщност 99% от договорените минимални осигурителни доходи са над 700 лева.

В ефира на Нова телевизия, той обясни, че бизнеса така или иначе има договорки за размерите на заплатите, но законовото определяне на минималната заплата ще доведе до подобряване на качеството на работната ръка. Регламентът може да спомогне и за преодоляването на глада за определени специалисти, които ще знаят, че ги очаква гарантиран минимален доход след завършване на висшето образование.

Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал се възпротиви, че идеята за различна минимална заплата, в зависимост от ценза, е идея от соц. времето. Освен това, той посочи, че този регламент не отговаря на свободния пазар на труда у нас. Той обаче допълни, че по-добрата идея в момента е да се разработят различни нива на минималното заплащане, в зависимост от икономическата дейност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега