Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КФН отмени избора на нов директорски борд на "Слънчев бряг" АД

КФН отмени избора на нов директорски борд на "Слънчев бряг" АД

Комисията за финансов надзор /КФН/ отмени избора на нов Съвет на директорите, направен от извънредното общо събрание на акционерите на 23 декември 2013 г. Решението за принудителната административна мярка е подписано от зам.-председателя на комисията Николай Попов и изпратено на ръководството на дружеството.

Комисията за финансов надзор /КФН/ отмени избора на новСъвет на директорите, направен от извънредното общо събрание на акционерите на23 декември 2013 г. Решението за принудителната административна мярка еподписано от зам.-председателя на комисията Николай Попов и изпратено наръководството на дружеството. Според него "Слънев бряг" АД  се задължава да не вписва в Търговскиярегистър новоизбраните членове на директорския борд.

В случай, че  те вече са вписани, следва да бъдат незабавнозаличени от регистъра. Решението на комисията влиза в сила веднага, независимодали е обжалвано. До откриването на нова процедура и провеждането на новоизвънредно общо събрание, акционерното држество ще бъде управлявано отдосегашното ръководство - запазва се старият състав на съвета на директорите,на длъжност остава и досегашният изпълнителен директор на дружеството.   

Комисията по финансов надзор е установила процедурнинарушения при избора на новия директорски състав на "Слънчев бряг"АД. Според точка втора от обявения на 19 ноември 2013 г. дневен ред, загласуване на акционерите е трябвало да бъде предложен съвет на директорите всъстав: Йордан Георгиев, Евгени Мосинов, Румен Кулев, Светозара Петрова иВалентин Михалев. Събранието обаче е гласувало тригодишен мандат на другсъстав, като е заменило Евгени Мосинов и Валентин Михалев с  Веселин Маринов и Таня Власиаду. 

Предложението за нов състав на директорския борд постъпваот представителя на Министерството на икономиката и енергетиката, който еупълномощен да представлява мажоритарния собственик на дружеството - държавата.Според КФН то е направено в нарушение на разпоредба на чл.118, ал.2, т.4 отЗППЦК, която позволява на акционери, притежаващи заедно или поотделно минимум5% от капитала на дружеството, да предлагат нови решения по вече обявениядневен ред, но само ако представят предложенията си най-малко 15 дни предиоткриването на събранието.

Най-късно на следващия работен ден след обявяванетона промените те следва да представят списъка с новите имена и данни за тях -адрес и професионална квалификация, а също така и свидетество за съдимост идекларация по чл. 116, ал. 2 от ЗППЦК. Тази информация трябва да се публикува винтернет страницата на дружеството.Според КФН това не е направено и така е накърнено правотона акционерите за информираност и възможност за безпристрастен избор.

Търговскиятзакон дава възможност за гласуване на необявен предварително избор, но само акона събранието присъстват всички акционери или техни представители и ако никойняма възражения срещу направените предложения. На последното общо събрание на"Слънчев бряг" АД обаче са били представени 87.78% от капитала надружеството, е видно от протокола на събранието. С тези мотиви Комисията за финансов надзор отменя изборана новия директорски борд на "Слънчев бряг" АД и оставя управлениетона дружеството без промяна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега