Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кабинетът "Орешарски" - одобрен

Кабинетът "Орешарски" - одобрен

След повече от четири часа обсъждания и пререкания, Народното събрание одобри излъченото с мандата на БСП правителство, начело с Пламен Орешарски. Кабинетът беше прокаран с гласовете на БСП и ДПС, а ГЕРБ беше "против"."Атака" не участва в гласуванията, но даде рамо на левицата и БСП като сутринта осигури минимален кворум за начало на заседанието.

След повече от четири часа обсъждания и пререкания, Народното събрание одобри излъченото с мандата на БСП правителство, начело с Пламен Орешарски. Кабинетът беше прокаран с гласовете на БСП и ДПС, а ГЕРБ беше "против"."Атака" не участва в гласуванията, но даде рамо на левицата и БСП като сутринта осигури минимален кворум за начало на заседанието. 

При гласуването на Орешарски за премиер от общо 217 гласували депутати „за“ бяха 120, против бяха 97, въздържали се нямаше. При първото гласуване Орешарски получи 121 гласа "за" и 8 "против". Изненадата дойде от ГЕРБ, след като електронното табло в залата отчете един глас в подкрепа на новия премиер.По-късно Румен Иванов от ГЕРБ обясни, че е гласувал "против", но системата е отчела "за". По думите му биометричните данни, които се изисквали от системата, му изиграли лоша шега.

За структурата на кабинета също гласуваха 217 депутати. 119 от БСП и ДПС бяха „за”, всичките 97 от ГЕРБ  и 1 от „Атака” гласуваха „против”.По същия начин депутатите гласуваха и персоналния състав на Министерски съвет.  След това министрите положиха клетва.По думите на Орешарски, първото нещо, което ще направи като премиер, е да подреди кабинета си.

Бившият шеф на ДАНС и бивш началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев - Цветлин Йовчев, става министър на вътрешните работи.Бившият ръководител на представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова стана правосъден министър и вицепремиер.Петър Чобанов  поема министерството на финансите, а Кристиан Вигенин – на външните работи. Директорът на болница "Шейново" д-р Таня Андреева стана здравен министър.

Шефът на Пристанище "Варна" Данаил Папазов поема министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.  Министър на инвестиционното проектиране е Иван Данов.

Депутатът от левицата Ангел Найденов, който беше шеф на парламентарната комисия по отбраната при тройната коалиция, оглавява военното министерство.  Колегата му Драгомир Стойнев е министър на икономиката и енергетиката.  Анелия Клисарова, бивш ректор на Медицинския университет във Варна и депутат от БСП,  е министър на образованието и науката, Искра Михайлова – на околната среда и водите, а Хасан Адемов – на труда и социалната политика. 

Културен министър е бившият лидер на "Гергьовден" Петър Стоянович, а Мариана Георгиева – министър на младежта и спорта.  Десислава Терзиева пое регионалното министерство. Министър на земеделието и храните стана Димитър Греков, ректор на Пловдивския аграрен университет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега