Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Казармите в Морската стават Дневен център за деца с увреждания

Казармите в Морската стават Дневен център за деца с увреждания

След не малка борба, Министерството на регионалното развитие все пак даде разрешение старите казарми на 24-ти Черноморски пехотен полк, намиращи се в Морската градина в Бургас, да се превърнат в Дневен център за деца с увреждания. Това съобщи днес съобщи депутатът от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски.

След не малкаборба, Министерството на регионалното развитие все пак даде разрешение старитеказарми на 24-ти Черноморски пехотен полк, намиращи се в Морската градина вБургас, да се превърнат в Дневен център за деца с увреждания. Това съобщи днес съобщидепутатът от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски.

Разрешението за реконструкцията Община Бургас получи при второто си запитване към Министерството на регионалното развитие. Първата молба бе отхвърлена под претекст, че на това място може да бъде изграден образователен център за обществени, а не за социални нужди.

„По желание на кмета Димитър Николов написахме второ писмо до МРРБ като представихме допълнително мотиви за това, че не пречи на градска инфраструктура, ако това място бъде използвано за социални дейности,“ коментира зам.-кметът д-р Лорис Мануелян пред радио Фокус след първия отказ.

Съществуващата сграда е се състои от един етаж с площ от 923 кв.метра. Според проекта, в Центъра ще се работи целодневнос деца и младежи до 29-годишна възраст с психически, физически и сензорниувреждания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега