Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Как Бургасъ празнува Никулден

Как Бургасъ празнува Никулден

Още от сутринта главните улици на града са по-оживени дори от пиковите седмици в разгара на лятото. Хубавото време и празничното настроение изкараха бургазлии в центъра за разходка и куп изненади.Ето какво преживя екипът на PoligrafFв центъра на Бургас на връх Никулден.

Още от сутринта главните улици на града са по-оживени дори от пиковите седмици в разгара на лятото. Хубавото време и празничното настроение изкараха бургазлии в центъра за разходка и куп изненади.Ето какво преживя екипът на "PoligrafF" в центъра на Бургас на връх Никулден.

Веднага щом стъпихме на ул. Александровска, усетихме атмосферата на празнуващия град. Всички се бяха включили в празника – от коледното градче с апетитна скара и вино на пл. Тройката, през магазините и заведенията по главната улица, та чак до центъра на празника – площада и градинката пред Община Бургас.

Първата ни спирка беше галерията на бургаските художници, където се връчиха наградите за Художник на годината и Бург 2013. Вече ви разказахме за победителите в надпреварата – повече може да прочетете тук.

След общата снимка на имениците пред сградата на общината, се отправихме към Ретро градчето. Нямаше как да пропуснем и дългата опашка, виеща се пред щанда за вкусотии – печена риба и традиционната рибена чорба. След като се почерпихме с традиционните морски ястия, направихме тур на Ретро Бургасъ. Тълпи от хора оглеждаха фотосите и се снимаха за спомен с аниматорите, облечени в автентични костюми от 30-те години на ХХ век. Атракция представляваха и ретро автомобилите, паркирани в рамките на атракционното градче. Освен тях, за епохата разказваха и щандовете с антики, където си заплюхме класическа пишеща машина Ерика.

Всички тези атракции, жителите и гостите на града разглеждаха под звуците на два духови оркестъра, които допринасяха за празничното настроение. Повече обаче няма да ви разказваме, за да оставим малко мистерия за онези, на които предстои да се потопят в атмосферата на 30-те години на миналия век в Ретро Бургасъ.

Използвайки оживлението в центъра на града, много представители на благотворителни акции и дружества приканваха хората да дарят пари за различни каузи. Ние се задоволихме с дарение от 1 лв. за лечението на младо момиче, болно от церебрална парализа.

Нашата Никулденска обиколка продължава към КЦ „Морско казино“, където вече е отворена изложбата „На плаж в Бургасъ“.

Напомняме ви да не пропускате и празничния Никулденски концерт довечера в 18 ч. Водещ ще бъде Христо Гърбов. Сред участниците в него са Кирил Маричков, Дони, Рафи и ПФА Странджа. По традиция в края на концерта ще бъдат включени и светлините на Коледната украса.

Още снимки от празника може да намерите на официалната ни фейсбук страница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега