Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Как да запазим красотата на лицето си през лятото?

Как да запазим красотата на лицето си през лятото?

Как да подхраним кожата на лицето си през лятото? Какви маски да използваме? Как да избегнем появата на лунички?

Как да подхраним кожата на лицето си през лятото? Какви маски да използваме? Как да избегнем появата на лунички? Това са само част от въпросите вълнуващи дамите преди „най-горещия” сезон от годината. Разбира се и през лятото  кожата се нуждае от подхранване. Затова нека използваме даровете от природата. Ето и някой полезни домашни маски за лице предназначени за лятото:

За нормална кожа - Почистваща и хидратираща маска

Почистете шепа гроздови зърна от семчиците, намачкайте ги и нанесете на лицето. Измийте след 10-15 минути. Гроздето подхранва кожата с витамини А, B и C и с фосфорни съединения.Тонизираща маска

На почистена кожа нанесете кашичка от намачкани добре узрели ягоди. След 15-20 минути изплакнете лицето със хладка вода и намажете с подхранващ крем. Тази маска снабдява кожата с витамини, тонизира я и й придава свежест и мекота.

Маски за суха кожа - Подхранваща маска

Смесете 50 мл мляко и 50 мл пюре от грозде. Получената кашица нанесете на лицето. Измийте след 10-15 минути. 

Подхранваща и омекотяваща

Почистете 2 кайсии от кожицата и костилките, намачкайте ги и ги смесете с 1 с.л. сметана, нерафиниран зехтин и разбит яйчен белтък. Получената смес нанесете на лицето и шията. След 20 минути измийте с топла билкова отвара. Тази маска освежава и омекотява кожата много добре.

Подхранваща и освежаваща

Намачкайте няколко ягоди и ги смесете с подхранващ крем за лице и 1 ч.л. мед. Получената смес нанесете върху лицето за 20 минути. След това я отстранете с тампон напоен в хладко мляко.  

Маски за мазна кожа - Подхранваща

Към пюре от пресни червени боровинки добавете разбит яйчен белтък и 1 с.л. розова вода или друг почистващ лосион. Нанесете на лицето за 15-20 минути, след което измийте.

За стесняване на порите

Смесете 2 с.л. пюре от пресни ягоди с разбит яйчен белтък, 1 ч.л. нишесте и 1 ч.л. зехтин. Намажете с получената смес кожата на лицето. След 15 минути измийте лицето първо с топла, а след това и с хладка вода.

Силните слънчеви лъчи тревожат жените с лунички и петна по кожата. Повечето от тях възприемат малките златисти петънца по лицето и тялото си като голям козметичен дефект и всячески се мъчат да се отърват от тях. Ето и една чудесна избелваща маска за лятото

1 ампула витамин С, 1 малка глава настърган лук, 2 супени лъжици хума на прах, 1 шепа настъргана краставица. Разбърквате всичко това, нанасяте на лицето, стоите 20 минути и измивате с хладка вода. Излишното количество дръжте в хладилника, може да ви послужи отново.

В случай, че имате мазна кожа, може да обтривате лицето с парче лимон. Той буквално „изсмуква“ оцветяващия кожата пигмент.

P.S. Всички плодове са алергени в различна степен. Така че преди да нанесете маската върху лицето си е добре да проверите ефекта и върху вашето тяло, като нанесете малко по вътрешната част на лакътя или зад ухото, където кожата е най-чувствителна и нежна. Ако всичко е добре, може да използвате плодовете и за лицето си, но ако има реакция е по-добре е да не поемате рискове!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега