Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Как да избегнем зимното трупане на килограми

Как да избегнем зимното трупане на килограми

Празниците вече надничат иззад ъгъла и до дни ще започнем обратното броене до Коледа. В последния месец на годината традиционно се наслаждаваме на тежки трапези, при това не само в празничните дни.

Празниците вече надничат иззад ъгъла и до дни ще започнем обратното броене до Коледа. В последния месец на годината традиционно се наслаждаваме на тежки трапези, при това не само в празничните дни. Очакват ни банкети, събирания с приятели, посещения на роднини. Повечето хора смятат зимното напълняване за нещо напълно нормално, но в същото време трупането на килца през студените месеци съвсем не е задължително.

Сред причините за зимното напълняване са не само тежките маси, но и кратките дни, забавянето на метаболизма, липсата на физическа активност. Предлагаме Ви няколко трика, които може да Ви измъкнат от капана на ежегодното напълняване през зимата.

1. Порадвайте се на първите лъчи на слънцето. Станете половин час по-рано и си постойте на светло, излезте на разходка до магазина, или просто се разсънете на терасата. Въпреки че ниските температури сутрин може да са не особено приятни, излагането на слънчевата светлина, дори в по-мрачните дни, ще Ви зареди с енергия.

2. Раздвижете се. През зимата ставането винаги е по-трудно, а сутрешната гимнастика може да Ви разсъни. Нужни са Ви само няколко минути и няколко елементарни упражнения, за да разбудите тялото си и да го подготвите за един активен и успешен ден.

3. Намерете си активно хоби на закрито. Вярно е, че ниските температури не са особено подходящи за разходки. Затова заменете ги с групов клас по аеробика, йога, бойно изкуство или друг спорт. Създайте си развлекателна традиция с приятели - боулинг или друга игра на закрито. Това разнообразие хем ще Ви спаси от мрачното настроение през зимата, хем ще помогне на фигурата Ви.

4. Планирайте зимна екскурзия. В зависимост от финансовите си възможности, които особено през декември могат да бъдат скромни, можете да изберете уикенд на хижа или ски почивка. Важното е да използвате краткото си бягство за забавни игри в снега, разходки и развлечения.

5. Не забравяйте плодовете. Вярно е, че традиционно летните плодове поскъпват, но за сметка на това сега идва време на цитрусите, ухаещи на Коледа. Мандарини, портокали, тикви и др. Те не само са вкусни, но са и диетични и спомагат за контрол на захарта в кръвта, холестерола и за изгаряне на излишните калории.

6. Не ходете на парти гладни! Ако Ви очаква банкет или коктейл, все пак е добре да похапнете нещо преди да отидете да се забавлявате. Заложете на плодове и зеленчуци, богати на фибри. Достатъчна е дори една ябълка, или малка купичка салата, които ще Ви помогнат да избегнете преяждането с висококалорични храни. Ако отидете на празен стомах, рискувате да посегнете повече пъти към вкусните сладки, например.

7. Танцувайте! Зимните забавления обикновено включват музика. Не стойте през цялото време на стола, а се изправете. Обиколете, говорете с хора, забавлявайте се, танцувайте. Така ще изгорите повече калории, отколкото във фитнеса.

8. Внимавайте с алкохола. Естествено, по празниците масите вървят и с чаши. Не забравяйте, обаче, че алкохолът е сериозен източник на калории и не прекалявайте с него. Изберете по-ниско калорични напитки и разреждайте питиетата като пиете повече вода между чашките.

9. Уютните зимни вечери у дома също представляват риск, ако комбинирате любимите коледни филми с горещ шоколад и вредни лакомства. Вместо това подправете вечерта си с неподсладен чай с лимон или натурално какао с обезмаслено мляко, плодове и зеленчуци.

10. Приготвяйте храната си у дома и избягвайте да се отдавате на удоволствията, които коледните градчета предлагат. Вярно е, че препечените наденички и греяното вино са особено примамливи, но това не означава да прекалявате с тях.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега