Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Как да изпълним новогодишните си обещания?

Как да изпълним новогодишните си обещания?

Как да превърнем своя списък в реалност, вместо да го оставим в историята като поредното неспазено обещание?

Отново дойде краят на годината и отново стана време за равносметки и мечти за следващата 2020-а година. На запад обикновено началото на новата година е свързано с т.нар. списък с “новогодишни обещания” - “тази година ще спра да пуша”, “ще сваля онези досадни 5 килограма”, “ще се науча да...” и т.н. Тази традиция започва все повече и повече да навлиза и в нашето общество. Как да превърнем своя списък в реалност, вместо да го оставим в историята като поредното неспазено обещание?

В последния ден от старата година Ви предлагаме няколко начина за това как да си съставите и изпълните списъка с новогодишните обещания за една успешна и много щастлива 2020-а година:

1. Наистина направете списък! Първото и най-важно нещо е, че списъците са по-лесни за изпълнение, когато са черно на бяло. Първо, защото така можете да ги формулирате по-добре, и второ, защото така можете да ги поставите на видно място, така че да ви бъдат пред очите. Затова, тази година си съставете списъка на лист от бележника си, на листче, прикрепено към хладилника и въобще - върху хартия.

2. Не се увличайте в много обещания и цели! Преценете си силите, приоритетите и амбициите. Старата максима гласи - не обещавай нещо, което не можеш да изпълниш. 10-ина обещания са достатъчно трудоемка задача, за това преценете наистина най-важните, и най-изпълними цели, и включете тях в списъка си.

3. Поставете си срокове! Макар да имате на разположение 12 месеца за изпълнението на обещанията си, по-добре поставете реалистичен срок за всяко от тях. В противен случай рискувате ежедневието да Ви разсее и догодина през ноември да откриете, че и това лято не сте ходили на почивка, а сезонът за уроците по сърф отдавна е минал.

4. Планирайте! Психолозите препоръчват, когато искаме да направим нещо, но не ни достига хъс, да си изготвим подробен план - как, кога, по какъв начин. Ако искате “да влезете във форма” планирайте ежеседмични тренировки - 2-3 пъти в седмицата. В случай, че сте решили да преборите някой порок, планирайте здравословно занимание, което да го замени.

5. Споделете предизвикателството с близките си! Така ще имате силна мотивация. Ако запазите списъка в тайна, може да се подмамите да го оставите неизпълнен - та кой ще разбере, че отново сте се провалили? Може да създадете и традиция - цялото семейство или приятелски кръг да си поставя цели, а на следващата година да правите символичен “отчет” на постигнатото. Взаимната подкрепа ще помогне на всички да се мотивират и да изпълнят обещанията си.

6. Потърсете помощ! Ако Ви е необходима подкрепа - не се притеснявайте да помолите за помощ. Не всяко обещание е лесно. Може би Ви трябва партньор в борбата с “онези досадни 5 килограма” или имате нужда от подкрепа, за да се отървете от някой порок. Не е необходимо да се справяте с всичко сами. 

7. Изберете приятна тактика! Пътят към целта е също толкова важен, колкото и постигането й. Ако събирате пари за екскурзия, не приемайте спестяването като лишаване, а вместо това превърнете всяко левче като стъпка към мечтаната дестинация. Отбелязвайте успеха си на картата, например.

8.  Отмятайте постигнатото! Няма по-хубав момент от този, в който се радвате на постигнатите цели и осъществени мечти. Символичното отбелязване на изпълненото обещание ще Ви донесат удовлетворение и ще Ви амбицират да изпълните и останалите точки в списъка.

9. Награждавайте се! За всеки постигнат успех и спазено обещание. Така ще отпразнувате личната си победа, ще асоциирате пътя към нея с нещо приятно и ще имате мотивация да спазите всяко от останалите обещания.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега