Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Какво да хапваме за по-добра концентрация през деня

Какво да хапваме за по-добра концентрация през деня

Понякога въпреки огромното си желание да се съсредоточим и да приключим със задачите си за деня, просто не успяваме да се концентрираме. Предлагаме Ви седем храни, които ще Ви помогнат да се фокусирате и ще Ви направят по-съсредоточени.

Понякога въпреки огромното си желание да се съсредоточим и да приключим със задачите си за деня, просто не успяваме да се концентрираме. Особено през летните месеци, когато навън дебнат всевъзможни изкушения, а в календара обикновено е оградена заветната дата на отпуската. Предлагаме Ви седем храни, които ще Ви помогнат да се фокусирате и ще Ви направят по-съсредоточени.

Старата поговорка, че закуската е най-важното хранене за деня отдавна не е само мит. Учени от целия свят изтъкват значението на сутрешната порция за здравето, фигурата и жизнеността ни. Но не е важно само да се храним, а и с какво се храним сутрин.

За успешен ден и повече концентрация, специалистите препоръчват сутрин да залагаме на богати на фибри пълнозърнести закуски или яйца. За разлика от корнфлейкса, тестените закуски и енергийните блокчета, те ни осигуряват достатъчно енергия за деня, без да ни се приспива час след закуската.

За някои сутрешното кафе е единственият ритуал за събуждане. Независимо дали се ограничавате до чаша на ден, или пиете по 2-3, кафето наистина може да е ободряващо заради кофеина и антиоксидантите в него. Освен това, ароматната напитка се отразява добре и на паметта. За да подсилите този ефект, добавете щипка канела към кафето.

Натуралният шоколад също е добър избор в онези дни, когато трудно се съсредоточавате върху задачите в службата или у дома. Според някои изследвания какаото повишава потока на кръв в мозъка. Освен това стимулира производството на невротрансмитерите, които помагат на нервните импулси да достигнат целта си.

Един не толкова стандартен пример за полезна за концентрацията храна е цвеклото. То съдържа някои диетични нитрати, които повишават притока на кръв и кислород в мозъка. Включете салатата от цвекло към обедното меню, или сложете от кореноплодния зеленчук в сутрешното плодово смуути.

Ментата доказано успокоява безспокойството и помага на концентрацията. Ароматът на тази билка е свързан с укротяване на умората и повишаването на продуктивността.

Горските плодове като боровинката, например, са обект на поредица изследвания, свързани с болестта Алцхаймер. Някои опити показват, че тези плодове могат да повишат концентрацията до пет часа след консумация. Причината са антиоксидантите, които повишават потока на кръв в мозъка и повишават продуктивността.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега