Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Калфин: 5,6 млн. лева са необходими за "Великден за всеки" с пенсия до 350 лева

Калфин: 5,6 млн. лева са необходими за "Великден за всеки" с пенсия до 350 лева

5,6 млн. лв. би струвало да се платят ваучери по 20 лева на хората, които взимат между 300 и 350 лева пенсии. Това коментира пред журналисти социалният министър Ивайло Калфин във връзка с инициираната от омбудсмана Мая Манолова кампания - "Великден за всеки". Той посочи, че винаги има "гранични" случаи, когато се говори за таван на доходите.

5,6 млн. лв. би струвало да се платят ваучери по 20 лева на хората, които взимат между 300 и 350 лева пенсии. Това коментира пред журналисти социалният министър Ивайло Калфин във връзка с инициираната от омбудсмана Мая Манолова кампания - "Великден за всеки". Той посочи, че винаги има "гранични" случаи, когато се говори за таван на доходите.

Дали той ще бъде 300, 320 или 330 лева, винаги ще има хора, които излизат извън границите на това изискване и заради това ще останат без държавни празнични добавки. Вицепремиерът приветства идеята на Манолова, но изрази съмнение, че кампанията ще постигне успех, предава "Фокус".

"Много се радвам, че г-жа Манолова има идея да помогне. Държавата има тази възможност, която предостави за пенсионерите, получаващи до 300 лева. Имаме достатъчно информация, правили сме различни варианти, за да се платят ваучери по 20 лева на хората, които взимат между 300 и 350 лева пенсии, това би струвало около 5,6 млн. лева. Не вярвам, че само с дарителство бихме могли да направим това нещо и не мисля, че трябва да се будят очаквания във всички хора“, заяви той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега