Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Калфин: Всяка система дава възможност за злоупотреби

Калфин: Всяка система дава възможност за злоупотреби

"Законът за семейни помощи за деца въведе изискването майките под 18 години да получават детските в натура. Вече приехме наредбата. Не бих казал, че това, което сме приели затваря всички пробойни в системата. Затваря всички, които видяхме. Всяка една система предлага възможност след това да се злоупотреби с нея", коментира вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

"Законът за семейни помощи за деца въведе изискването майките под 18 години да получават детските в натура. Вече приехме наредбата. Не бих казал, че това, което сме приели затваря всички пробойни в системата. Затваря всички, които видяхме. Всяка една система предлага възможност след това да се злоупотреби с нея", коментира вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в ефира на Нова телевизия.

По думите му, вече са изравнени условията за родители, които са сключили граждански брак и такива, които живеят без такъв. До момента родителите с брак трябваше да отчитат доходите и на двамата, което се смяташе за един вид дискриминация. Фактически съжителстващите, за сметка на това, не бяха длъжни да декларират състоянието си.

"Веднага се появиха хора, които казаха "ама то не е трудно да се избегне - могат да се регистрират на отделни адреси". Факт, така е, няма как социалните работници да влизат в спалните на хората, но все пак се затварят някои възможности", поясни Калфин.

Вицепремиерът заяви, че е против отпадането на помощите за раждане. Според него при тях няма доходен критерий, а те се получават от всеки, който отговаря на условията. Калфин коментира, че тази помощ не е толкова голяма като размер, че да представлява стимул за злоупотреби и раждане на нежелани деца само заради парите.

Социалният министър коментира още, че корупцията у нас е на лице заради недостатъчен контрол и обществен натиск върху институциите. Що се отнася до ниските заплати в страната, той заяви, че възнагражденията зависят от бизнеса. Дори в състояние на икономически възход, доходите на българите не са нараснали, което е контролирано от бизнеса. Държавата в случая може да се ограничи до увеличение на минималната работна заплата, но не и повече.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега