Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Камион се вряза в тълпа празнуващи в Ница - 84 души загинаха

Камион се вряза в тълпа празнуващи в Ница - 84 души загинаха

Националният празник на Франция - Денят на превземането на Бастилията, бе белязан от поредното кърваво посегателство. Камион се вряза в тълпа празнуващи и отне живота на 84 души. Други 18 бяха тежко ранени, като животът им продължава да бъде в опасност.

Националният празник на Франция - Денят на превземането на Бастилията, бе белязан от поредното кърваво посегателство. Камион се вряза в тълпа празнуващи и отне живота на 84 души. Други 18 бяха тежко ранени, като животът им продължава да бъде в опасност. Десетки са жителите и гостите на града, получили по-леки наранявания. Извънредното положение във Франция, което трябваше да бъде прекратено в края на юли, бе удължено с 3 месеца.

Сцената се разиграла на една от най-горещите точки в Ница -  "Promenade des Anglais", където тълпа от празнуващи се събрала за традиционните чествания на френския национален празник. Около 23 часа местно време, докато улиците на френския град били огласени от музика, бял товарен автомобил ускорил към тълпата. В продължение на около 2 километра превозното средство блъскало и минавало през всеки, изпречил се на пътя му.

По данни на полицията, в камиона са открити документи на името на местен жител от френско-тунизийски произход. По всяка вероятност те в действителност принадлежат на шофьора, отговорен за атаката, предава Ройтерс. Става дума за 31-годишен мъж, който е бил убит в престрелка с властите.  В камиона са открити оръжия.

До този момент няма организация или групировка, поела отговорността за атаката. Към момента се разследва вероятността за ислямистки връзки, но шофьорът не е регистриран в нито един от списъците с евентуални членове на рискови групировки. Въпреки това полицията го разпознава като склонен към агресия. Френският президент Франсоа Оланд окачестви събитията от вечерта като "несъмнено терористично посегателство", независимо от това дали атентатът има връзка със събитията от ноември 2015 или не.

Редица културни събития в Ница бяха отменени. Подобни мерки приеха и редица други френски градове, където бяха предвидени празнични инициативи. Редица световни лидери изказаха съболезнования и осъдиха атаката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега