Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Камиони със зърно блокираха бургаското пристанище

Камиони със зърно блокираха бургаското пристанище

Заради започналия износ на пшеница, стотици камиони със зърно блокираха входа на Пристанище Бургас. Шофьорите чакат ред повече от денонощие. Колоната от камиони е дълга километри. Шофьорите не са спали, за да не губят ред. Георги е пристигнал от Елхово. В занаята е от 35 години.

Заради започналия износ на пшеница, стотици камиони със зърно блокираха входа на Пристанище Бургас. Шофьорите чакат ред повече от денонощие. Колоната от камиони е дълга километри. Шофьорите не са спали, за да не губят ред, съобщава bTV. Георги е пристигнал от Елхово. В занаята е от 35 години.

„Вътре има 100 камиона, отвън – 150 и нищо не върви, как ще я караме така, какви заплати ще взимаме, един курс 50 лева излиза, аз три дена като го правя смятайте за какво става въпрос... Няма храна, няма условия елементарни, даже вода няма от къде да си налее човек.", оплака се той.

„Къде да спреш, а кажете ми къде да спрем?!Тук на паркинга вземат пари, там пишат актове, на другия му пречиш", възмути се негов колега. Община Бургас са поставили знаци и са направили безплатен паркинг, но шофьорите се страхуват да не загубят реда си за влизане в пристанището. Органите на реда се намесват само когато напрежението ескалира.Според водачите, вътре в пристанището има достатъчно място, но организацията е лоша.

„Превозвачите на зърно трябва да си предупредят хората да не идват тук да стоят, а да си изчакват там на място. (...) Там от където вземат и товарят продукцията си. Товарят в Стара Загора, Свиленград , Ямбол. Разбирам ви, просто кажете къде да ги сложим, кажете къде?", заяви организаторът охрана на БМФ Порт Бургас Георги Чалъков.

Изпълнителният директор на частния пристанищен оператор каза, че хаосът извън територията на пристанището трябва да се регулира от спедиторите и доставчиците на продукция. Жалби са подадени и до омбудсмана на Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега