Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кампания за толерантност предизвика вълна от враждебност

Кампания за толерантност предизвика вълна от враждебност

Това е просто любов... А дали?!

Вълна от недоволство се надигна срещу инициатива за толерантност към хората с нестандартна сексуална ориентация. Кампанията носи мотото "Няма страшно. Това е просто любов – Различни хора, равни права". Тя е дело на GLAS Foundation. Колекцията от билборди, инсталирани в редица български градове, изобразяват лица от един и същи пол, прегърнати, снимани в гръб, на фона на популярни сгради.

Кампанията за борба с дискриминацията към хората с нестандартна сексуалност обаче доведе до още по-голям конфликт между обществото и ЛГБТИ общността. От дни напрежението продължава да ескалира, а дискусиите вече не кипят само в социалните мрежи, а и на улицата. Няколко от билбордите вече бяха вандализирани, а гневни граждани с активна онлайн позиция заплашват да унищожат всеки един от тях.

Бургас е един от градовете с най-остра позиция срещу кампанията. Потребители в големите онлайн общности заклеймиха инициативата като неморална и опасна за подрастващите. Според тях, идеализирането на хомосексуализма е погрешно и не трябва да бъде насърчавано. Не помогна и фактът, че проектът е финансиран с европейски средства, макар самият ЕС в момента да провежда мащабна кампания срещу хомофобията. Вероятно малко по-успешна...

Инициаторите на кампанията апелираха местната власт да прояви строгост към нарушителите и да защити посланията на плакатите. Противниците на идеята пък, на свой ред, апелираха властите да забранят кампанията. Към Общините вече заваляха писма с молби за премахване на рекламните пана.

Появиха се, разбира се, и защитници на кампанията. Както и потребители, които критикуват увличането в борба срещу подобна инициатива, при наличието на доста по-сериозни проблеми от обществено значение. Някои пък просто отбелязват, че самата кампания има за цел да се бори с омразата, демонстрирана от тези, които вандализират билбордите и критикуват акцията.

Представители на двете позиции се надпреварват кой да демонстрира по-висок морал, обстрелвайки се с обвинения. А умерените реалисти коментират, че в крайна сметка нищо неморално няма в кадрите, съдържащи прегръщащи се хора, без интимности, без сексуален подтекст.

Организаторите на кампанията вероятно не са очаквали подобен бурен резултат от усилията си. Или поне не са предполагали, че той ще разедини толкова бързо двата лагера. При всички положения, билбордите изпълниха своята мисия - върнаха хомофобията и хомосексуализма на дневен ред и у нас.

Но посланията им като че ли провокираха обратен ефект...

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега