Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кандидатът за британски премиер Борис Джонсън иска да премахне таксите върху вредните храни

Кандидатът за британски премиер Борис Джонсън иска да премахне таксите върху вредните храни

Великобритания бе една от първите страни заговорили за допълнително облагане на продукти с добавена захар, добавена сол и мазнини.

Кандидатът за наследник на подалата оставка Тереза Мей като премиер на Обединеното кралство - Борис Джонсън заяви, че възнамерява, ако застане на поста, да премахне таксите върху вредните храни, въведени по-рано тази година.

Великобритания бе една от първите страни заговорили за допълнително облагане на продукти с добавена захар, добавена сол и мазнини. Целта на инициативата бе да се ограничи консумацията на храни и напитки, водещи до затлъстяване, диабет и други здравословни причини. Кампанията бе ориентирана най-вече към младото поколение, при което наднорменото тегло се превръща в норма.

Джонсън обаче смята, че тези допълнителни такси "ощетяват" най-бедните, които не могат да си позволят по-качествени, но и по-скъпи хранителни продукти и напитки, предава Ройтерс. По думите му, целта на властта трябва да бъде да окуражи хората да живеят по-здравословно, да спортуват повече и да се хранят правилно, вместо да ги облага с допълнителни данъци.

Основната позиция на Джонсън в надпреварата за премиерския пост е Брекзит на всяка цена на 31-ви октомври. "Със или без сделка, Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз", заявява той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега