Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Каракачанов: Премиерът и Парламентът ще подкрепят доброволната военна служба

Каракачанов: Премиерът и Парламентът ще подкрепят доброволната военна служба

Според него, това ще бъде първата стъпка към връщането на казармата, за която той настоява, че е необходим етап от живота на младите.

Министър председателят и Народното събрание ще подкрепят доброволната военна служба. В това е уверен министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. Според него, това ще бъде първата стъпка към връщането на казармата, за която той настоява, че е необходим етап от живота на младите.

Днес Каракачанов участва в церемонията по изпращането на 35-ия военен контингент за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан. В словото си той посочи, че освен основната задача по опазване на териториалната цялост и независимостта на страната, Българската армия изпълнява и мисии зад граница по опазване на мира и гарантиране на реда и сигурността в редица региони на света.

В последствие, пред медиите Каракачанов заяви твърдо, че според него младите българи трябва да имат основна военна подготовка. Според него, така държавата може да реши проблема с недокомплекта, защото една част от младежите може да харесат службата и да останат.

"Съществуването на една държава е скъпо удоволствие. За да има държава и да се охранява живота и здравето на хората, териториалната цялост на България, трябва да има армия. Няма държава, която икономически да е просперирала и да няма армия", коментира министърът пред журналистите.

Той предлага да се въведе швейцарската система – обучение на всички, по-кратко от шест месеца, но след това да се влиза в резерва, предава bTV. По време на резерва да се опресняват знанията и подготовката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега