Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Картографска изложба на Българското Черноморие ще гостува на ООН

Картографска изложба на Българското Черноморие ще гостува на ООН

Любопитна картографска изложба на Българското Черноморие ще гостува на централата на ООН в Ню Йорк. Преди да се отправи на пътешествие отвъд океана, експозицията ще бъде показана и в Бургас. Откриването е насрочено за 22-ри май, от 17 часа, в атриума на Бургаски свободен университет.

Любопитна картографска изложба на Българското Черноморие ще гостува на централата на ООН в Ню Йорк. Преди да се отправи на пътешествие отвъд океана, експозицията ще бъде показана и в Бургас. Откриването е насрочено за 22-ри май, от 17 часа, в атриума на Бургаски свободен университет.

Изложбата "Морето сближава всичко далечно" е сформирана по повод Международната година на картата 2015-2016. Тя представя Западния (българския) черноморски бряг, като средоточие на ранни цивилизации чрез най-ценните от историческа гледна точка 30 картографски изображения от II до XIX век. Те са съхранени в световни и български колекции, събрани в тематичен модул „Западното Черноморско крайбрежие в стари карти и гравюри“.

В експозиционен модул „Хора и градове“, пред бургаската общественост е представенСтаринният Несебър като световно културно наследство, под егидата на ЮНЕСКО.Отделно са експонирани и съвременни карти – специално дарение на Българскакартографска асоциация за Библиотеката на ООН в Ню Йорк.

След премиерата й в Бургас, през месец юниизложбата ще бъде представена в централата на ООН в Ню Йорк, по предложение наПостоянното представителство на Р. България в ООН.Инициативата за бургаска премиера на изложбата е наВълчо Чолаков – Областен управител и е част от националния план за участие вМеждународната година на картата 2015-2016. Организатори са дипломатическият институт към Министъра на външните работи, Областната администрация на Бургас и Бургаският свободен университет

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега