Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кела: Не съм се крил, в Португалия си бях Пламен Дишков

Кела: Не съм се крил, в Португалия си бях Пламен Дишков

„В Португалия живеех като моя милост- Пламен Дишков. Не съм се крил от правосъдието”, заояви пред bTV Пламен Дишков- Кела.

„В Португалия живеех като моя милост- Пламен Дишков. Не съм се крил от правосъдието”, заояви пред bTV Пламен Дишков- Кела. Соченият в близкото минало за бос на СИК по Южното Черноморие в момента се намира в бургаския затвор. Там той чака да започне на ново делото за смъртта на Димитър Стаматов-Мастара, по което е обвиняем.

По повод публикациите, че Кела е правил пластични операции, за да не бъде разпознат от полицията той заявява, че никога не е имал нужда от такива интервенции. "Никога не съм имал подобни нужди да правя пластични операции, тъй като не е имало причина за подобно нещо. Аз не се срамувам от лицето си, без значение дали изглеждам симпатично или не. Нямам претенции за симпатяга и никога не съм имал",  каза Пламен Дишков - Кела.

 Попитан къде е бил през тези години отговори: „По-правилен би бил въпросът къде не бях. Ако трябва да се ограничаваме... може би в цяла Европа, като изключим Скандинавието - живял съм почти навсякъде”.

Сега Кела твърди, че и до ден днешен с Митьо Очите се обръщат един към друг с "враже", на шега. И че никога и по някакъв начин не са били в какъвто и да било сблъсък. Нямали и общи приятелки, казва Кела. В детайли разказва и за отношенията си с Димитър Желязков. Не отбягва и темата за експлозията от 2001-а, когато в Несебър е взривена колата на Митьо Очите. Тогава в атентата загиват съпругата на Желязков - Тянка, брат му и един от охранителите му. Веднага след атентата двамата водят тежък разговор по телефона, спомня си Пламен.

„Обади ми се в шок, каза как така, как не ви е срам, вие ще видите, аз няма да оставя така нещата... нормална реакция на афектиран човек. След което той не поиска да ме чуе. Казах му: "Чакай малко, чуй ме: Не съм аз, няма причини да съм аз! Осъзнай се и намерете проблема, защото този проблем колкото е срещу теб, толкова е и срещу мен”, разказа Кела. Споделя, че заради настроенията на обществеността срещу него след атентата е преживял тежко: "Те ме докараха дотам, че аз отидох на гости на майка си и на баща си , за да им кажа да знаят, че това не съм го направил аз!”, споделя Кела.

За този взрив в Несебър трима души са осъдени на доживотен затвори и по ирония на съдбата излежават присъдите в Бургас, където е настанен Пламен Дишков. Сега, години след експлозията, Кела се надява че Митьо Очите лично ще дойде в съдебната зала, за да опровергае легендите за старата им вражда от времето на групировките. “Даже в частен характер нямаме допирни точки. И точно това е причината той да дойде, защото има много неща, без значение какво прави и какво е направил, поне едно и поне веднъж му се е случвало нещо, което се е случвало и на мене. Да е набеден тежко за нещо, което не е направил. Поне веднъж!”, каза Пламен Дишков.

Друг от общите спомени между него и Митьо Очите е кърваво сбиване в бар в Бургас, при което Кела получава 8 удара с нож от един от хората на Желязков. Прободен е от Мариян Георгиев - Марата, а масовият бой бил спрян от именно от Желязков.

С дело, обвинение и присъда от 20 години затвор обаче приключва друга история от живота на Дишков, който през 2002-а става подсъдим за убийството на месарския бос Димитър Стаматов - Мастара. Именно за това покушение Кела получава присъда от 20 години като поръчител на атентата. След разстрела Дишков заминава със самолетен билет до Полша. Твърди, че не се е укривал от правосъдието и не е бягал.

Съдията Денчо Стоянов от Бургас обаче твърди друго. "Има Европейска заповед за арест. А кой как го е издирвал, за не мога да кажа... Не мога да кажа как са я прилагали, защото всяка държава е за себе си. Аз съм гледал едно дело срещу него, при което той беше арестуван на летището във Франкфурт с фалшиви документи и даже си го прекратих, защото за едно и също престъпление няма 2 пъти няма как да бъде осъден. Но така или иначе ако някой го е търсил, това са вече другите органи. Не нашите”, каза Денчо Стоянов.

Пламен Дишков е осъден и глобен от германските власти за това, че е използвал фалшиви документи. Останал е 39 дни в килия, след което е освободен. "Ако човек не се крие от правосъдието, не използва фалшиви документи! А ако се укрива от друго, а не от правосъдието? Питам и отговарям: Ако се укрива от друго, а не от правосъдието?, казва Кела. Добавя, че не се е крил, а е "взимал предпазни мерки". Твърди, че в Португалия бил с истинското си име и документи: „От деня , в който съм излязъл от затвора в Германия до деня, в който съм арестуван в Португалия, аз съм си живял като моя милост Пламен Дишков. Но без тирето! Само Пламен Дишков”.

Кела е екстрадиран у нас в края на 2011-а и настанен в Бургаския затвор. Очаква се Бургаския окръжен съд да насрочи за ново разглеждане делото на Дишков до седмица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега