Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Киберпрестъпността причинява загуби от 750 млрд. евро на година

Киберпрестъпността причинява загуби от 750 млрд. евро на година

Киберпрестъпността причинява загуби на стойност от 750 млрд. евро на година под формата на изгубено време, бизнес възможности и финансови разходи.

Киберпрестъпността причинява загуби на стойност от 750 млрд. евро на година под формата на изгубено време, бизнес възможности и финансови разходи. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на 12-та Конференция по информационна сигурност и съхранение на данните.

Той цитира данни на Европейската комисия, според които във всеки един момент в Интернет има около 150 000 вируса или зловредни кода, които ежедневно заразяват устройствата на 1 млн. потребители.   На фона на тази статистика, и частният, и публичният сектор не споделят винаги информация за пробиви в мрежовата и информационната сигурност.

Заместник-министър Тодоров съобщи, че в рамките на Европейския съюз се обсъжда идея, критичните сектори, като банки, енергетиката, транспорта, Интернет услугите и публичната администрация, задължително да докладват за пробиви в сигурността. Това ще стане, ако бъде прието предложение за директива, която да осигури високо ниво на мрежова и информационна защита в Съюза.  

В рамките на конференцията бе представен опитът на „Български пощи” ЕАД при прилагане на съвременни европейски разработки и в защитата на автоматизирани информационни системи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега