Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кило и половина контрабандно злато задържаха на "Капитан Андреево"

Кило и половина контрабандно злато задържаха на "Капитан Андреево"

Ценните накити били открити в лек автомобил с марка "Ауди", пристигнал от Турция.

Опит за контрабанда на над 1.5 кг златни бижута предотвратиха митничарите на "Капитан Андреево". Ценните накити били открити в лек автомобил с марка "Ауди", пристигнал от Турция на 10-и януари.

В колата пътували съпрузи, които заявили, че не пренасят нищо за деклариране. Возилото било селектирано за проверка, като в дамската чанта и в джоба на връхната дреха на жената били намерени 42  накити от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, обици и монети. Според  експертизата на вещото лице откритите бижута с общо тегло 1550 грама са златни и са на стойност 106 272 лева.

Ценните предмети са иззети и подлежат  на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване - Южна морска“, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Само преди ден, при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция митническите служители открили укрити в несесер, увит в одеяло, близо 400 грама златни накити и монети. Накитите са задържани, а на нарушителя, австрийски гражданин е съставен акт по Валутния закон.

В новогодишната нощ пък бе предотвратена контрабанда на над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити,  открити при проверка на лек автомобил. Златото е открито в джобове в дрехите на  шофьора, поставени в кутии в различни чанти с лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега