Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кипърският съд решава за обезщетенията за "Олимпик" в средата на септември

Кипърският съд решава за обезщетенията за "Олимпик" в средата на септември

Оказва се, че повечето потърпевши са в България.

Кипърският съд трябва да реши каква ще бъде процедурата по обезщетяване на клиентите на застрахователната компания "Олимпик". Това трябва да се случи в средата на септември. Това заяви в интервю за БНР временният ликвидатор на компанията Павлос Накузи.

"Към този момент „Олимпик” не е обявена в ликвидация, подаден е само иск за това, по който трябва да се произнесе съдът. Не компанията, а законът прекрати всички застрахователни договори на „Олимпик” както в Кипър, така и в България, считано от 17 август", подчерта Накузи. Решението на Кипърския съд ще влезе в сила със задна дата, от 10-и август, и едва след това същинската процедура по ликвидация ще започне.

От този момент нататък, засегнатите клиенти ще трябва да подадат заявление по образец. Според Кипърския закон приоритет се дава на тези кредитори, които имат искове, произтичащи от застрахователните договори. Това означава искове за компенсации поради инциденти и искове за възстановяване на застрахователни премии.

"Двете групи са поставени на един ред след кредиторите. Няма значение дали исковете са в България или Кипър - те се третират по еднакъв начин”, коментира Павлос Накузи.

Оказва се, че повечето потърпевши са в България. В Кипър в сектора на автомобилните застраховки „Олимпик” има около 10 000 клиенти, близо 2000 от които са българи, по неофициални данни от български застрахователни брокери към компанията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега