Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кирил Ананиев е новият министър на здравеопазването

Кирил Ананиев е новият министър на здравеопазването

Зам.-министърът на финансите поема здравното ведомство.

Кирил Ананиев е новият министър на здравеопазването. Народното събрание го избра със 121 гласа "за" срещу 85 "против". До момента той бе заместник-министър на финансите. Сега обаче заема мястото на подалия оставка Николай Петров начело на министерството на здравеопазването. В края на октомври досегашният министър на здравеопазването Николай Петров подаде оставка и тя беше приета от министър-председателя Бойко Борисов.

"Секторът на здравеопазването няма цвят, той е кауза и зад нея трябва да вървим всички", заяви новият министър на здравеопазването Кирил Ананиев след като положи клетва пред Народното събрание. Той декларира, че ще работи с всички парламентарно представени групи, с гражданското общество и съсловните организации за подобряване и развитието на сектора на здравеопазването.

"За да приема този пост, аз съм подготвил план за действие, който обхваща комплексно всички въпроси, свързани с реформата в здравеопазването", посочи Кирил Ананиев и добави, че този план се базира на приоритетите на правителството, доразвити според собствената му визия.

Той отбеляза, че останалата част от дебата в парламента е бил чисто политически и е допринесъл за задълбочаване на напрежението в системата - от най-малката болница до администрацията на Министерството на здравеопазването и на НЗОК.

Той посочи, че една от първите му мерки ще е да създаде консултативен съвет от достойни и доказали се лекари, икономисти, специалисти, с които да водят дебат и да се начертаят нещата, които трябва да се случат. Кирил Ананиев има намерение да се свърже и с научния потенциал във висшите учебни заведения. "Защо да не създам съвет на министрите на здравеопазването, които са управлявали до този момент, за да може и с тях да водим този дебат", посочи той.

Новият министър отбеляза, че предстои разговор със съсловните организации и подписване на Националния рамков договор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега