Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кирил Николов - Дизела стартира пробег за нов рекорд "Ком-Емине"

Кирил Николов - Дизела стартира пробег за нов рекорд "Ком-Емине"

Стартира новият опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела. Водещият ни планински бегач ще трябва да премине по цялото било на Стара планина, от връх Ком до нос Емине, само за пет дни. В това време са включени и почивките за храна и спане. За сравнение, обикновеният турист преминава това разстояние пеш за около 3 седмици.

Стартира новият опит за рекорд наКирил Николов-Дизела. Водещият ни планински бегач ще трябва да премине поцялото било на Стара планина, от връх Ком до нос Емине, само за пет дни. В товавреме са включени и почивките за храна и спане. За сравнение, обикновенияттурист преминава това разстояние пеш за около 3 седмици.

Стартът бе даден вчера (на 12.08.2014г.) от връх Ком, а финалът е предвиден за събота, 16 август, вечерта. Впоследния ден от пробега, планинският бегач и екипът му ще преминат през с.Козичино, където ще бъде организиран подкрепителен пункт. Всички желаещи даподкрепят атлета на живо са добре дошли на пунктове по трасето. Фенове набягането могат да следят придвижването му и онлайн в реално време на специалнияуебсайт www.disl.bg.

Кирил Николов ще трябва дапробяга най-дългия туристически маршрут в България, близо 600 км планинскотрасе. Целта  му е да покрие разстоянието14 часа по-бързо от  сегашния рекорд, поставенпрез 1986 година. Той ще трябва да се справи с 14 600м денивелация, да изминавасредно по 120 км на ден и буквално да достигне до границата на възможноститеси. Това е и мотото на проекта Ком-Емине – „Достигни лимита си!”.

Кирил ще пробяга по-голямата частот трасето сам, но в последните 30-40 км на всеки етап ще има компания. По двамаили трима бегачи, наречени „пейсъри”, ще тичат с него за морална подкрепа и запомощ при ориентацията по трасето. Те са ориентировачи, но сред тях има и единскиор. 

Стартовете всеки ден ще са назазоряване, а времето на финала на всеки етап зависи от самия бегач и как тойще се справи с препятствията. Такива са гъстата кал и избуяла растителност потрасето поради скорошните проливни дъждове, ориентацията по тъмно и срещите сживотни по пътя.  След като през 2013г.успешно се справи с изкачването на най-високите върхове на петте най-високипланини в България за 24 часа, сега бегачът ще трябва покаже отновоизключителна физическа подготовка и воля.

Определените места за старт,почивки и финал на всеки етап са:

12 август: Връх Ком, Петрохан, Лакатник, Връх Високата Кула до с.Лесковдол, вр. Мургаш, Витиня, Ботевградски проход около паметника Арабаконак.

13 август: Паметник Арабаконак, проход Златица-Етрополе, вр. Вежен,Беклемето, вр. Ботев

14 август: Вр. Ботев, местност Узана, Шипченски проход, Бузлуджа,Кръстец (Гара Кръстец), х. Предела в Хаинбоаз, прохода Твърдица-Елена  около х. Буковец

15 август:  Х. Буковец,прохода Сливен - Елена в местност Агликина поляна, гр. Котел, Върбишки проход,Ришки проход.

16 август: Ришки проход, с. Рупча, с. Дъскотна, с.Топчийско, с.Козичино, пътя Бургас-Варна, нос Емине. 


За Кирил Николов

Националният състезател поориентиране и планинско бягане, Кирил Николов, е роден през 1982 г. Вмомента той е най-добрият ориентировач и планински бегач на България.Изключителните му постижения включват:Европейски вицешампион по ориентиране за 2012г.6-то място на Световно първенство по ориентиране2012 г и 9-то през 2013 и 2014г.1-ви места в най-големите щафети по ориентиранев света – Юкола и 10 Мила – с финландския му отбор “Калеван Расти” през 2010 и2012 г., 1-во място и през 2014г. в 10Мила.Четири пъти 1-во място в екстремното комплексносъстезание XCo Adventure Cup – през 2010, 2011, 2012 и 2013.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега