Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Китай планира да ограничи вноса на метали, пластмаса, хартия и други отпадъци

Китай планира да ограничи вноса на метали, пластмаса, хартия и други отпадъци

Още през юли Китай извести СТО за забраната за внос на 24 вида отпадъци, включително пластмаса, определена хартия, метали, текстил и т.н.

Китай планира да ограничи вноса на опасни отпадъци. Страната вече е уведомила Световната търговска организация за намерението си, което е напълно в съответствие с принципите на СТО, както и с тези на Базелската конвенция, посочват от Българската асоциация по рециклиране.

Европейската комисия подкрепи решението на азиатската държава, но бизнесът на континента изрази опасения относно краткия срок, в който се очаква забраната да влее в сила. Заинтересованите страни се нуждаят от време, за да намеряталтернативни пазари и да се приспособят към новата ситуация, а Комисията се нуждае от време, за да отрази промените в Регламент(ЕО) № 1418/2007, смятат специалистите.

Още през юли Китай извести СТО зазабраната за внос на 24 вида отпадъци, включително пластмаса, определенахартия, метали, текстил и т.н. Китайското министерство на околната средаоправдава този избор за да защити екологичните интереси на Китай, както издравето на своите граждани.

В уведомлението се казва, че "вносът на твърди отпадъци, които причиняватсериозни екологични щети и предизвикват сериозно безпокойство, ще бъде напълнозабранен до края на 2017 г." и "вносът на твърди отпадъци, коитомогат да бъдат заменени от вътрешни ресурси, постепенно ще бъде прекратен открая на 2019 г. ".

Краткосрочният график установява 31 декември 2017 г. като последната дата навлизане в сила. На износителите се предлага да доставят стоките сипредварително и да избягват разтоварването в Китай през втората половина надекември в случай на забавяне на превоза или формалностите по преработката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега