Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Китайските пазари започнаха да възвръщат позициите си

Китайските пазари започнаха да възвръщат позициите си

Китайските пазари започнаха да възвръщат позициите си, след инфарктния срив през последните дни, съобщават световните агенции. В последните 45 минути преди затварянето на пазарите бе отбелязан 5,3% ръст, като Shanghai Composite се покачи с 156.3 пункта и достигна 3,083.59 пункта.

Китайските пазари започнаха да възвръщат позициите си, след инфарктния срив през последните дни, съобщават световните агенции. В последните 45 минути преди затварянето на пазарите бе отбелязан 5,3% ръст, като Shanghai Composite се покачи с 156.3 пункта и достигна 3,083.59 пункта.

Въпреки това, обаче, печалбите все още не могат да компенсират крупните загуби, които финансистите отбелязоха тази седмица. За последните пет дни Шанхайският индекс се понижи с 23% до най-ниската си стойност за последните 8 месеца. Последният ръст е резултат от усилията на финансовите институции и Китайската централна банка (КЦБ). 

Това далеч не е достатъчно, тъй като загубите от последните дни все още преставляват опасност, най-вече заради забавянето на китайската икономика, която не предполага рязко покачване на индексите. Мерките, предприети от КЦБ успяха да задържат срива, но не и да постигнат желания резултат на възстановяване на борсата.

Кризата на китайската стокова борса получи отзвук и в Европа и САЩ. Вчера лондонската FTSE 100 затвори с 1,7% надолу, Париж отбеляза спад от 1,4%, а Франкфурт - от 1,3%. За сметка на това Wall Street отбеляза ръст. Dow Jones затвори с 3.97% повишение и 16,285.64 пункта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега