Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ключово споразумение полага основите на 5G мрежа в ЕС

Ключово споразумение полага основите на 5G мрежа в ЕС

До 2025 5G гигабит обществото ще бъде факт.

Преговарящите екипи на Европейския парламент, Съветът под българско председателство и Европейската комисия постигнаха снощи политическо споразумение по няколко ключови части от новите европейски правила за телекомите и радиочестотния спектър.

"ЕС е готов да поеме лидерството на инициативата за 5G. С това политическо споразумение съзаконодателите дадоха зелена светлина на пътната карта за радиочестотния спектър за 5G, която представихме през октомври миналата година и която проправя пътя за развитието на 5G гигабит общество, предвидено от Комисията до 2025 г. Време е това да се случи. Но това може да стане, само ако телекомите, различните индустрии и обществените институции обединят усилията си и вървят в същата посока", коментира Мария Габриел, комисар по въпросите на цифровата икономика и общество.

Междуинституционалното споразумение обхваща редица важни мерки от предложенияЕвропейския кодекс за електронните комуникации като наличие на радиочестотен спектър за 5G до 2020 г. в ЕС, 20-годишна предвидимост на инвестициите за лицензите за радиочестоти и засилена координация, и партньорска проверка на планираните процедури за отдаване на радиочестотния спектър. Предварителното споразумение ще подготви почвата за внедряване на 5G мрежи в целия ЕС, като се вземат предвид предишните споразумения за определянето на таксите за радиочестотен спектър, за премахването на трансграничните смущения. 

Преговорите по другите части на Европейския кодекс за електронните комуникации продължават.Целта на съзаконодателите е да намерят възможно най-скоро споразумение в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега