Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Алексиев дари на поморийската полиция модерен дрегер за наркотици

Кметът Алексиев дари на поморийската полиция модерен дрегер за наркотици

Dräger DrugTest 5000 установява наличието на осем наркотични вещества в човешкия организъм.

Районно управление „Полиция” – Поморие вече разполага смодерен електронен анализатор, улавящ наличието на осем наркотични вещества в човешкияорганизъм. С решение на местния парламент, устройството Dräger DrugTest 5000беше закупено от Община Поморие, за да обезпечи работата на пътните полицаи припроверка на водачите на превозни средства за употреба на забранени субстанции.

"Доброто партньорство и сътрудничество между Община Поморие,ОДМВР – Бургас и Районно управление „Полиция” – Поморие продължава с еднонадграждане на всичко, което правим през последните години. Вярвам, чевнедрената наскоро система за видеонаблюдение и настоящият дрегер значително щедопринесат за ограничаване на рисковите пътни ситуации, предотвратяване натежки пътни произшествия и намаляване на битовата престъпност". Това каза кметътИван Алексиев, като похвали полицейските служители за добрата им работа.

Вприсъствието на заместник-кмета Кунчо Гайдов, председателя на Общински съвет –Поморие Адам Адамов, секретаря на Общината Тони Митев и директора на ОДМВР -Бургас старши комисар Калоян Калоянов, дрегерът бе предаден на началника наместното управление главен инспектор Георги Куцаров.

Dräger DrugTest 5000 служи за диагностични цели и за целите насъдебната медицина. Състои се от два основни компонента: анализатор и тестовкомплект. Анализаторът подготвя пробата, взета с тестовия комплект и настройванеобходимата реакционна температура. Само за няколко минути се извършва бърз иточен анализ на човешката слюнка, като системата  улавя осем различни забранени вещества ворганизма на човек: амфетамин, бензодиазепин, кокаин, метаамфетамин, метадон,кетамин, морфин и тетрахидроканабинол.

Апаратът се обслужва само с няколко бутона и може да бъдесвързан с различни устройства за обработка и запис на данни, а чрезинтегрирания в него акумулатор, Dräger DrugTest 5000 е подходящ както застационарна, така и за мобилна употреба.

"Гледаме цифри и статистика, но моето дълбоко убеждение е,че основният критерий за работата на един полицай е общественото мнение испокойствието на жителите и гостите на града. Не мога да не изкажа задоволствоот Вашата работа в последните месеци, а от тук нататък се надявам все по-малкохора да употребяват и разпространяват наркотици", сподели старши комисар Калоян Калоянов и пожела успех на полицаите,които още утре започват работа с дрегера.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега