Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов защити правата на рибарите от Бургас и Варна

Кметът Николов защити правата на рибарите от Бургас и Варна

Рибарите от Бургас и Варна да могат да ползват възможностите на оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ наравно с колегите си от градовете с население до 50 000 души. Този наболял проблем постави пред представителите на ЕК кметът на Бургас Димитър Николов. Това стана по време на 14 комитет за наблюдение на ОПРСР, което се провежда днес и утре в Бургас.

Рибарите от Бургас и Варна да могат да ползват  възможностите на оперативна програма заразвитие на сектор „Рибарство“  наравно сколегите си от градовете с население до 50 000 души. Този наболялпроблем  постави пред представителите наЕК кметът на Бургас Димитър Николов. Това стана по време на 14 комитет за наблюдение на ОПРСР, което сепровежда днес и утре в Бургас. 

„Сегашните изисквания лишаватстотици рибари от Бургас и Варна от правото чрез програмата да си закупят новилодки, оборудване, системи за сигурност или да преминат през обучителни курсове.Надявам се, че ще съобразите новия регламент за кандидатстване с тази явнанесправедливост“, категоричен бе Николов.

Той припомни, че риболовът е потомствен поминък в двата региона. Вграфата на тези, които нямат възможност да кандидатстват, са например рибаритеот Ченгене Скеле.Въпросът за условията, които ограничават рибарските общности от големинаселени места да ползват еврофинансиране, е поставян многократно от бургаскияградоначалник, а днес бе повдигнат пред Франгискос Николиан, началник на отдел„Структурни мерки: България, Гърция, Италия, Кипър, Малта, Румъния, Словения,Хърватия“ и пред Кристиан Бадиу, координатор за България от отдел „Структурнимерки: България, Гърция, Италия, Кипър, Малта, Румъния, Словения, Хърватия“.

Те се съгласиха с аргументите, представени от Николов, и се ангажирахада ги вземат предвид за новия програмен период.На срещата присъстваха още зам.-министърът на земеделието и хранитеВасил Грудев, Янчо Янев – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция порибарство и аквакултури (ИАРА), Галин Николов – заместник изпълнителен директорна ИАРА, Цветанка Палазова – Директор на дирекция „Европейски фонд зарибарство“. 

 До момента, благодарение на Оперативнапрограма за развитие на сектор „Рибарство“ и в подкрепа на местнатарибарска общност, Община Бургас реализира амбициозния проект за изграждане нанов рибарски порт в Сарафово.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега