Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов направи първата копка на новата вело мрежа

Кметът Николов направи първата копка на новата вело мрежа

„Ние правим всичко, което зависи от нас като Община, за да могат гражданите и гостите на града да се чувстват комфортно и сигурно, когато използват велотранспорта.“ Това каза кметът на Бургас – Димитър Николов, по време на официалната церемония „Първа копка” за обект „Изграждане на мрежа от велосипедни алеи извън трасето на Бързата автобусна линия - Етап 1

„Ние правим всичко,което зависи от нас като Община, за да могат гражданите и гостите на града дасе чувстват комфортно и сигурно, когато използват велотранспорта.“ Това казакметът на Бургас – Димитър Николов, по време на официалната церемония „Първакопка” за обект „Изграждане на мрежа от велосипедни алеи извън трасето наБързата автобусна линия  - Етап 1 (вобхвата на централна градска част и прилежащите квартали на гр. Бургас)"по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас”.

Николов подчерта, че освенхубавите детски спомени, които всеки пази, този вид транспорт еекологосъобразен и особено удобен в градовете с интензивен трафик.

По време нацеремонията беше представена и специално създадената Книга за мнения и препоръки, която ще съхранявавпечатленията на гражданите и гостите на града във връзка с реализирането на проекта.Целта е изграждането на единна система от велосипедниалеи, които ще обвързват по-отдалечените жилищни квартали с централната градскачаст и различните функционални зони на града.

Строителните дейности поизграждането на веломрежата, с обща дължина от 59.8 km, ще се реализират врамките на четири основни договора за строителство. Изпълнител на първиядоговор („Изграждане на мрежа от велосипедни алеи извън трасето на Бързатаавтобусна линия  - Етап 1 (в обхвата на централна градска част иприлежащите квартали на гр. Бургас)") е ''Пътстрой – Бургас'' ЕООД. 

Проектът е на обща стойност 130 894 784,10 лв. и се финансира по Оперативнапрограма „Регионално развитие” 2007– 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд зарегионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

Реализацията на проект „Интегриран градскитранспорт на Бургас” обхваща няколко основни компонента, свързани смодернизиране на обществения транспорт: обновяване на автобусния парк,реконструкция и обновяване на автогара и терминали, въвеждане на бърза автобусналиния, изграждане на система от велосипедни алеи, въвеждане на интегриранисистеми за управление на обществения транспорт.

Успешното изпълнение на проектаще доведе до създаване условия за подобрена мобилност за хората, намаляване назадръстванията и емисиите на вредни газове, подобряване безопасността наградския транспорт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега