Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов учреди финансова награда за учители, излизащи в пенсия

Кметът Николов учреди финансова награда за учители, излизащи в пенсия

Кметът Димитър Николов учреди финансова награда за бургаските учители, излизащи в пенсия. Нейният размер ще бъде съобразен с финансовите възможности на Община Бургас, но няма да е по-малък от 150 лв. Наградата ще получават учители с педагогически стаж над 20 г., упражнили правото си на пенсиониране след 01.01.2015 г.

Кметът Димитър Николов учреди финансова награда за бургаските учители, излизащи в пенсия. Нейният размер ще бъде съобразен с финансовите възможности на Община Бургас, но няма да е по-малък от 150 лв. Наградата ще получават учители с педагогически стаж над 20 г., упражнили правото си на пенсиониране след 01.01.2015 г.

Това не е еднократен жест, а практика, която става постоянна за Бургас. Кметът Николов се задължи да я изпълнява с подписването на новия колективен трудов договор на работещите в сферата на образованието. Това се случи вчера, с участието на зам.-кмета Йорданка Ананиева, Марияна Стефанова - от страна на Сдружение на работодателите в образованието /директорите на училища/, Константин Янков и Таня Новакова от Синдикат на българските учители, Огнян Маринов от синдиката на учителите към КТ "Подкрепа".

"Възрастните учители получават тази награда за приноса им в развитие на образованието и за да почувстват, че усилията им са имали смисъл. По този начин искаме да дадем знак и на младите бургаски педагози, че както ще ги приемем достойно в тази професия, така и някой ден ще ги изпратим достойно. През последните години резултатите ни в образованието са добри, но аз искам повече от себе си, от директорите, от учителите и от учениците. Нека стимулите да вървят успоредно с нашите амбиции и резултати!", каза кметът Николов по време на подписването. 

От новия колективен трудов договор са доволни всички, тъй като при повечето му параметри има увеличение в сравнение с миналата година. В него са заложени и следните допълнителни трудови възнаграждения: 

- За директори, учители и възпитатели в специални училища /дефектология/ - 20 лева (миналата година 16,50 лв.)

- За образователна и научна степен доктор или доктор на науките, която е свързана с изпълняваната работа - 80.00 лева (миналата година 65 лв.)

- За преподаване учебни предмети на чужд език, без учебния предмет "чужд език" - не по-малко от 21 лева. 

Учебният час над минималната норма за задължителна преподавателска работа на педагогическия персонал, така наречените "лекторски", се заплаща ежемесечно, както следва: 

- За учител с висше образование и образователно-квалификационна степен магистър или бакалавър по чл.42, ал.1, т.1 б."в" от ЗВО - 6 лева (миналата година 5 лв.)

- За учител с висше образование "професионален бакалавър по ..." - 5 лева (миналата година 4 лв.)

- За учител със средно образование - 4 лева (миналата година 3 лв.)

- На класните ръководители - за консултиране на родители и ученици и водене документацията на съответната паралелка - не по-малко от 25 лева месечно само по време на учебните занятия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега