Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът внесе предложението си за "драконови мерки" по дискотеките

Кметът внесе предложението си за "драконови мерки" по дискотеките

Засилени мерки за сигурност в бургаските дискотеки внесе за разглеждане в Общински съвет кметът на Община Бургас Димитър Николов. Както PoligrafF.net вече ви разказа, след като бургаския съд обяви затварянето на нощни заведения извън юрисдикцията на градоначалника, сега общинските съветници ще трябва да намерят решение на проблема с насилието и побоищата в дискотеките.

Засилени мерки за сигурност в бургаските дискотеки внесе за разглеждане в Общински съвет кметът на Община Бургас Димитър Николов. Както PoligrafF.net вече ви разказа, след като бургаския съд обяви затварянето на нощни заведения извън юрисдикцията на градоначалника, сега общинските съветници ще трябва да намерят решение на проблема с насилието и побоищата в дискотеките.

Сред предложените мерки са задължителното монтиране на детектори за откриване на хладно и огнестрелно оръжие на входовете на нощните заведения, както и въвеждането на непрекъснато видеонаблюдение с камери в режим на записване и паникбутон.

Заснетите материали трябва да се съхраняват 30 дни. Друго условие е да бъдат осигурени каси, в които да се заключва иззетото оръжие. Всяка дискотека трябва да назначи отговорник по сигурността, който при инцидент незабавно да уведомява органите на МВР и да им предостави видеозаписите. Ще бъдат завишени и изискванията за спазването на нивата на шума в късните часове.

Промените в Наредбата задължават собствениците на заведения да въведат пропускателен режим, за да не се допуска внасянето на огнестрелно, газово и хладно оръжие. Забрана ще има и за внасянето на предмети, които могат да послужат като оръжие. В тази група попадат боксове, бухалки, спрейове със защитен газ, оцветяващи и разяждащи вещества, пиротехнически изделия. Ще се следи стриктно и за наркотични и упойващи вещества.

Пропускателният режим на всяка една дискотека трябва да е предварително съгласуван с МВР и съобразен със Закона за охранителната дейност. Предложените мерки са изпратени на полицията и прокуратурата за мнение. Бургазлии също могат да изпращат своите предложения до приемането на Наредбата на сесията през януари. 

Кметът Димитър Николов се надява на подкрепа от всички общински съветници. Той е убеден, че с правилата и общата координация за контрол на изпълнението им ще се увеличи сигурността в заведенията.

Промените в наредбата за опазване на обществения ред ще се приемат на януарската сесия. Ако до месец след това собствениците на нощните заведения не изпълнят изискванията, ще бъдат затваряни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега