Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Поморие предлага отмяна на дарението за Военния санаториум

Кметът на Поморие предлага отмяна на дарението за Военния санаториум

Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общински съвет Поморие през м. юли.

Кметът Иван Алексиев внесе докладна записка в Общински съвет Поморие за предприемане на действия по отмяна на дарение по решение на Анхиалския градски общински съвет гр. Анхиало (Поморие) от 1 февруари 1932г., направено в полза на държавата.

"Преди дни, в Поморие отвори врати нещо като болница, която няма разрешение да работи като болница. „Лечебно заведение”, но без нито един специалист и без да приема пациенти. Персонал също няма. За извършване на спешен ремонт на сградата, за оборудване и инвентар са необходими 5 млн. лева – търсят се!?  И вместо да бъде оградена с жълта лента за опасна постройка, рушащата се сграда беше официално открита с прерязване на българския трикольор. Ножицата беше дадена в ръцете на управителя на търговско дружество „ВИТА” – Велинград. Военният санаториум попадна под ръководството на велинградското дружество с решение на Министерския съвет /МС/ на Република България от ноември 2016 г. Тогава, поради отпаднала нужда,  имотът от публична държавна собственост се обяви за имот частна държавна собственост и се внесе като непарична вноска в капитала на „Многопрофилна болница за продължително лечение и рехабилитация – Вита” ЕООД – Велинград", коментира градоначалникът.

В докладната до Общинския съвет пише, че липсват каквито и да било мотиви, поради които МС приема наличието на „отпаднала нужда“ на имота, чийто терен през 1932 г. Анхиалският общински съвет дарява безвъзмездно в собственост на държавата, за изграждане на Почивна станция на инвалидите. С обявяването на имота за частна държавна собственост, волята на дарителя е нарушена.

„Няма да подмина тази подигравка с поморийци и с историята на Анхиало! Имот,  оценен на 9 млн. лева е внесен като непарична вноска в дружество с общ капитал от 800 хил. лв. Само движимото имущество на нашия санаториум, без земята и сградите, струва повече от цялата велинградска болница. И това е отпаднала необходимост? Пред мен и пред Поморие вариантите са два – или да отменим направеното дарение или кротко да подарим Военния санаториум на Велинград. Разчитам на подкрепата на общинските съветници и на обществеността, въпреки трудната кауза.”, каза кметът Иван Алексиев.

Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общински съвет Поморие през м. юли.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега