Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Книги за смет" ще раздават в Бургас следващата събота

"Книги за смет" ще раздават в Бургас следващата събота

И тази година Бургас ще се включи в националната кампания “Книги за смет”. Датата, на която ще можете да предадете пластмасовите си отпадъци, е 14-и май - следващата събота. Мястото отново е Пантеона в Морската градина, между 10 и 13 часа.

И тази година Бургас ще се включи в националната кампания “Книги за смет”. Датата, на която ще можете да предадете пластмасовите си отпадъци, е 14-и май - следващата събота. Мястото отново е Пантеона в Морската градина, между 10 и 13 часа.

За да участвате в „Книги за смет” 2016 е нужно да съберете и предадете 1 килограм пластмасови отпадъци. Подходящи са: пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио или бира; кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко; туби и шишета от козметика и санитарни продукти; пластмасови чаши и тарелки /почистени от остатъците от храна/, палета и каси; найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио; пластмасови играчки. Те трябва да са изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място.

Няма да се приемат следните отпадъци:
- блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества;
- домакински електроуреди, авточасти и др.;
- отпадъци, които не са пластмасови.

За приемането на пластмасовите отпадъци в избраните градове ще бъдат поставени жълти контейнери на Екопак. Събраните отпадъци ще бъдат допълнително сортирани според вида пластмаса, след което ще преминат процеса на рециклиране, за да заживеят своя нов живот.

Срещу отпадъците си, всеки участник ще получи талон за безплатна книга от щанда с предварително подбрани заглавия в деня на събитието. Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Това е максималният брой книги, които един участник ще може да вземе, независимо от обема на предадените отпадъци.

Тази година, към селекцията от книги се прибавят още три класически заглавия, издадени специално за „Книги за смет”. Това са „Макс и Мориц” на немския художник и поет Вилхем Буш, която ще видим за първи път отпечатана с цветни илюстрации, а „Тайната градина” на Франсис Бърнет ще пренесе читателите във вълшебния свят на природата и животните. Научно-фантастичният роман от 1898 г. „Война на световете” на Хърбърт Уелс, който е в класацията на 100-те най-добри книги на 20 век на вестник „Монд”, също ще намери място в тазгодишната кампания.  

Кампанията се организира от издателство Smart Books и фондация Credo Bonum, с помощта на партньорите им от Българо-американска кредитна банка, Екопак България, посолството на САЩ в България и общините Бургас, Кюстендил и Велико Търново и др. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега