Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Коалиция от седем партии издига Ивайло Калфин за кандидат за президент

Коалиция от седем партии издига Ивайло Калфин за кандидат за президент

Очаква се номинацията за вицепрезидент да стане известна до няколко дни.

Коалиция от седем партии издига Ивайло Калфин за кандидат за президент. В обединението, освен АБВ, влизат и ПП „Обединен блок на труда – Български лейбъристи“, ПП „Българска партия ЛИБЕРАЛИ“,  ПП „Федерация Активно Гражданско Общество“, ПП „Движение Гергьовден“, ПП „Партия на зелените“ и ПП „Гражданско обединение за реална демокрация“ – ГОРД.

"Всички ние като политически партньори имаме многообщи цели. Промяната на статуквото обаче, не означава да сменим един човек сдруг, а означава един различен от сегашния тип президентска институция.Независимостта на президентската институция не се определя от това даликандидатът е партиен или е безпартиен. Тя се определя от дългогодишния опит испособността, смелостта да се отстояват позиции, които понякога са различни отосновния поток“, заяви кандидатът за президент Ивайло Калфин.

По думите мудържавният глава трябва да има повече социална чувствителност, да бъдеобединител на нацията, добър дипломат, както и посредник за подобряване наработата на институции. "Президентът трябва да бъде още фигурата, която помага затова институциите в България да работят заедно и да постигат цели за гражданитеси. Там, където може, държавният глава трябва да помага, а там където се налага,да бъде в ролята на коректив и да казва нещата достатъчно ясно, без да сепритеснява", коментира още Калфин.

В заключение Ивайло Калфин коментира и бъдещатаноминация за вицепрезидент. По думите му тя ще стане ясна до броени дни, следобсъждане с партньорите в коалицията "Калфин - Президент".

Ивайло Калфин най-добре се вписва в представата за държавен глава. Това заяви по време на пресконференция лидерът на АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов, който припомни успехите на Калфин като политик, бил няколко пъти депутат в България,  член на Европейския парламент, два пъти вицепремиер и министър в различни правителства на България, и един от тримата политици в Европа, ангажирани пряко с изготвянето на бюджета на ЕС за настоящия програмен период.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега