Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Коледната треска в Бургас започна, тази година градът ще бъде като "посипан със сняг"

Коледната треска в Бургас започна, тази година градът ще бъде като "посипан със сняг"

Около средата на месеца се очаква от къщичките вече да плъзнат ухания на скара и други апетитни предложения.

Коледната треска бавно започна да обхваща Бургас. Вероятно вече сте забелязали завръщането на любимите коледни къщички на пл. "Тройката". Около средата на месеца се очаква от тях вече да плъзнат ухания на скара и други апетитни предложения. Същото се отнася и за пл. "Св. Св. Кирил и Методий", който и тази година отново ще бъде една от горещите точки на празничното настроение.

Това коментира пред "PoligrafF" началникът на отдел „Култура” в Община Бургас – Петър Парушев. По думите му, къщичките от коледните базари би трябвало да започнат работа около 15-и ноември. До 3-ти декември ще бъде изцяло подредена и коледната украса, която по традиция отново ще бъде подновена.

"В момента се извършва профилактика на съществуващите елементи, където се налага се поставят и нови. По традиция всяка година се закупува и поставя нова коледна украса, защото с годините отделните елементи се амортизират", каза още Парушев. Началникът на отдел "Култура" сподели, че своеобразен център отново ще бъде площад "Тройката".

Там след дни ще бъде издигната 18-метровата елха, но тази година тя ще има нова премяна. Концепцията ще бъде напълно различна от миналата година. Вместо цветните светлини и едри елементи, тази година върху нея ще грейнат стотици малки лампички. "Идеята е тя да изглежда като посипана със сняг", обясни Парушев.

Нови елементи ще има и в украсата на централната улица "Александровска". Тя отново ще се превърне в тунел на коледното настроение с традиционната стринг украса над пешеходната улица. Тази година Общината ще заложи на топла и студена бяла светлина като основен цвят. Ще има и сини елементи. От гирляндите светлини ще бъдат оформени различни фигури.

"Никулденският концерт по традиция ще се състои на пл. "Тройката", като по време на спектакъла ще бъде включена украсата. Планирането вече започна, в момента се водят разговори, но все още нямаме потвърдени изпълнители. Повече яснота ще има след средата на месеца", коментира още Парушев.

Междувременно, коледната украса и коледните стоки вече плъзнаха на пазара и тук-там търговците вече обръщат поглед към декемврийските празници. Рано или не, коледното настроение явно ще обхване Бургас още преди средата на ноември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега