Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Колкото са месеците в годината, толкова винено-кулинарни маршрути

Колкото са месеците в годината, толкова винено-кулинарни маршрути

Разработваме винени маршрути, които да бъдат съчетани с местните кулинарни традиции. По тях работим заедно с Министерството на земеделието. Очаква се в началото на следващата година маршрутите да бъдат представени, дигитализирани, обсъдени със специалистите и да започне промотирането им. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова в Средец.

Разработваме винени маршрути, които да бъдат съчетани с местните кулинарни традиции. По тях работим заедно с Министерството на земеделието. Очаква се в началото на следващата година маршрутите да бъдат представени, дигитализирани, обсъдени със специалистите и да започне промотирането им. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова в Средец. 

Идеята е да има 12маршрута, колкото са месеците в годината, обясни тя. За мен е важно те даобхванат както традиционните дестинации, така в тях да се включат  и малки общини като Средец, Камено, Карнобат,допълни министър Ангелкова. По думите й така ще се подпомогнат и усилията им зареклама.

Ще се спомогне и за увеличаване на заетостта на хотелите, както и запривличане на повече туристи в крилата на сезона. Внационалната стратегия за развитие на туризма се предвиждат и конкретни меркиза развитие на кулинарния и винен туризъм, както и на културно-историческия. Тепредставляват над 30 процента при избора на дестинация за пътуване, посочиминистър Ангелкова. Тя уточни, че тези параметри са включени в актуализираниявариант на стратегията, който предстои в най-скоро време да бъде внесен заодобрение от Министерски съвет.

Сопределянето на статута на националните курорти ще може да отговорим на нуждитена туристите, които почиват в тях и на бранша .Регулацията ще бъде въведена спромени в Закона за туризма, като измененията трябва да са готови до октомври.Определянето на статута ще регулира всяка дейност, както инфраструктурата, такаи архитектурната визия и градоустройствените параметри. Освен това ще серегламентира шума, като могат да бъдат обособени отделни зони за отдих, зазабавления и за търговия, посочи министърът.

По думите й изключително важно есъобразяването със спецификите на дадените места, особено по българскотоЧерноморие. Трудно е да се сложат под общ знаменател всички курорти, а и не ерентабилно, коментира още министърът. Тя посочи, че във всички туристическидържави има известни курорти за забавление, както и определени места за семейнапочивка, така трябва да е и в България. Спромените ще се очертаят ясно разликите между община и курортен комплекс. Относноисканията на „Съюза на собствениците“- Слънчев бряг за среща с министърАнгелкова тя заяви, че е готова да разговаря е неговите представители.

„Азсмятам, че именно с диалог може да изчистим проблемите натрупвани с години в курорта.Могат да разчитат на мен“, категорична бе министър Ангелкова. А във връзка спроверките на дискотеките министърът коментира, че контролните органи следятстриктно да се спазва закона. Проверките трябва да се извършват така, че да непречат на туризма или да вредят на имиджа на страната, посочи още министърътМинистерствона туризма показа ясно, че искаме да намерим баланс по отношение накъмпингуването, каза министър Ангелкова в отговор на въпрос за недоволството накъмпунгуващите на плаж Корал.

Тя посочи, че хората искат да къмпингуват и затова трябва да създаден условия. В момента работна група с представители навсички заинтересовани страни работят по създаването на правила закъмпингуването. Очаква се тя да бъде готова с конкретни предложения презсептември. Относнонедоволството за проверките на плаж Корал министърът подчерта, че ведомството илично тя следят само стопанисването на морските плажове. Обикаляме виждамекаква е фактическата обстановка и отбелязваме, ако има нужда даваме и предписанияна концесионерите и наемателите, посочи министър Ангелкова. И подчерта, чепроверките се правят само в светлата част на денонощието до 18 часа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега