Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Компенсират туристи, ощетени от фалит на туроператор

Компенсират туристи, ощетени от фалит на туроператор

Близо 600 българи няма да могат да заминат на почивка по празниците, заради фалит на туроператора "Алфатур".

Близо 600 българи няма да могат да заминат на почивка по празниците, заради фалит на туроператора "Алфатур". Те обаче ще бъдат компенсирани, понеже компанията има валидна застраховка, увери министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Към момента знаем за около 580 туристи. Днес очаквам изпълнителният директор на фирмата да мипредостави точния им списък и направленията, по които пътуват. Всички хора ще си получат парите", поясни Ангелкова в ефира на Нова телевизия. По думите й това, чезастрахователят може да сезира компетентните органи за нередности приобявяването на несъстоятелността на туристическата фирма, няма да рефлектира напроцеса на изплащане на сумите на потърпевшите хора.

"Има два варианта захората - да представят документи на туроператора и до 15 дни да им възстановятпарите или ако има вариант да се реализира пътуването с друг туроператор",допълни тя. Според нея, това ще бъде възможно през програмите на другитуроператори, които „Алфатур“ е препродавал и най-вероятно ще бъде дадено катовъзможност от страна на застрахователното дружество.

Прогнозите на Министерството на туризмапоказват, че само около коледни и новогодишните празници ще посрещнем около 200000 чуждестранни туристи, а общо за декември – около 450 000. Очаква се и 400000 българи да пътуват по време на празниците в България, а около 110 000 даизберат направление извън пределите на страната.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега