Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Контрабандни цигари, фалшиви стоки, злато и валута са иззети на Капитан Андреево

Контрабандни цигари, фалшиви стоки, злато и валута са иззети на Капитан Андреево

В акцията срещу контрабандата са участвали и служители на ГД „Гранична полиция” и на Агенция „Митници”.

Контрабандни цигари, фалшиви стоки и недекларирани злато и валута са иззети при специализирана полицейска операция на ГКПП "Капитан Андреево" вчера, информират от пресцентъра на МВР. В акцията срещу контрабандата са участвали и служители на ГД „Гранична полиция” и на Агенция „Митници”. 

Безакцизни цигари служителите на реда иззели от спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с турска регистрация. Общо 11 800 къса от контрабандната стока били открити в тайник под предните седалки на колата, прикрит със специално изработена дървена дъска, обшита с мокет и с монтирани на нея две тонколони.

В хода на операцията са конфискувани още 23 740 къса цигари без акцизен бандерол, 1.5 кг тютюн, 932 артикула, 283 чифта обувки и 170 опаковки перилни препарати и ароматизатори с лого на защитени марки, 60 литра препарати за растителна защита и 99 кутии зъботехнически материали без документи за произход. Иззето е злато и 17 500 евро, недекларирани пред митническите органи при влизане в страната. 

За установените безакцизни стоки са съставени осем акта по чл. 233 от Закона за митниците. Междувременно, в района на пункта, пътни полицаи са глобили с 13 фиша по ЗДвП недобросъвестни водачи. В акцията са участвали общо 80 служители.

По същото време, димитровградски полицаи проверили стопанска постройка в местността „Пърженака”, стопанисвана от 43-годишен мъж. В помещението били открити 165 саморъчно свити цигари и 0.340 грама тютюн без бандерол. В хода на проверката е открит и газов пистолет с девет боеприпаса за него, които са иззети с протокол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега