Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Концесионерите на плажове с глоби за 300 хил. лева

Концесионерите на плажове с глоби за 300 хил. лева

Наложените санкции за нарушения на концесионери на плажове за миналата година са 300 000 лв. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. По думите й в края на сезона ще стане ясно колко са те за 2012 г.

Наложените санкции за нарушения на концесионери на плажове за миналата година са 300 000 лв. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. По думите й в края на сезона ще стане ясно колко са те за 2012 г.

За всяко нарушение ще бъде налагана глоба, чийто размер ще възлиза на 0,5% от общата стойност на наема. До края на септември екипи ще продължат проверките по плажовете. При системни нарушения концесията ще се прекратява.

Такъв случай вече има на плаж „Каваците – Север”. Там липсва медицински пункт, има незаконно поставени чадъри, а концесионерът дължи вече 40 000 лв. наем и 10 000 лв. лихви. Те може и да бъдат търсени по съдебен път.

Проверките показват, че при 80% от отдадените концесии на плажове липсват медицински апарати, които се използват при случаи на удавяне, липсва техника, не навсякъде има спасители и спасителни постове. Проверява се дали има достатъчно свободна зона за плажуване, като преместваемите обекти не трябва да надхвърлят 1% от общата площ, отдадена под наем. Проверява се още дали има медицински пунктове, а на всеки 100 м трябва да има спасителна вишка със спасител.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега