Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Корупцията и динамичното законодателство били основните пречки на бизнеса

Корупцията и динамичното законодателство били основните пречки на бизнеса

Корупцията в администрацията, динамичното законодателство и ограничения достъп до инвестиции били основните пречки, затрудняващи развитието на бизнеса у нас, съобщи председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов на пресконференция днес. Във връзка с бизнес климата в България в момента, Българската стопанска камара, Асоциацията на индустриалния капитал в България и самата БТПП представиха общ списък с искания и приоритети.

Корупцията в администрацията,  динамичното законодателство и ограничениядостъп до инвестиции били основните пречки, затрудняващи развитието на бизнесау нас, съобщи председателят на Българската търговско-промишлена палата ЦветанСимеонов на пресконференция днес. Във връзка с бизнес климата в България вмомента, Българската стопанска камара, Асоциацията на индустриалния капитал вБългария и самата БТПП представиха общ списък с искания и приоритети.

Основните приоритети на работодателските организации санамаляване и опростяване на регулаторните режими, задължително изготвяне напредварителна оценка за въздействието на всички нормативни актове и постиганена напредък при въвеждането на електронното управление, като трябва да сеправят разлики между електронно управление и електронни услуги, посочиСимеонов.

По думите му тромавите процедури били причината заограничените чуждестранни и български инвестиции. Това пък се отразявало нанационалната икономика, която бележела бавен и слаб ръст, което е в ущърб навсички граждани и на държавата като цяло.

Симеонов обясни още, че търговската палата ще премисли членствотоси в Националния съвет за тристранно сътрудничество, ако предложението закриминализиране на неплащането на осигуровки от страна на работодателя вдействителност влезе в новия НК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега