Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Косовската оперна прима Беса Лугичи излиза отново на бургаска сцена като Травиата

Косовската оперна прима Беса Лугичи излиза отново на бургаска сцена като Травиата

Бургаската публика видя за първи път Беса Лугичи като Лучия ди Ламермур това лято на сцената на Летния театър.

Звездата на косовската опера Беса Лучиги се завръща на бургаска сцена, този път в ролята на Виолета Валери. Талантливото сопрано ще участва в "Травиата" утре вечер (3-ти ноември). Спектакълът е с начален час 19:00 часа.

Партньори на Лугичина сцената ще бъде Петър Костов, превъплътен в ролята на любимия на ВиолетаАлфред Жермон, и Александър Крунев в ролята на баща му Жорж Жермон.Сценографията е на прочутия румънец Каталин Арборе, с когото бургаската операработи активно.

Бургаскатапублика видя за първи път Беса Лугичи като Лучия ди Ламермур това лято насцената на Летния театър. Младата прима е вече носител на четирипърви награди от Международния конкурс на фондация „Арс Косова“, награда занай-добра интерпретация на творби от албански композитори, първа награда отмеждународния конкурс „Jorgia Truja“, спечелила е и специален приз – тримесечнаспециализация в Италия.

Либретотона операта на Верди „Травиата“ е по романа на Александър Дюма - син „Дамата скамелиите“. Красивата куртизанка Виолета Валери се завръща бляскаво вобществото след дълго боледуване от туберкулоза.

Младият Алфред Жермон искреносе влюбва във Виолета. Двамата заживяват заедно, но бащата на младежа опитва даги раздели, защото скандалната връзка на сина му ще попречи на бъдещия брак насестрата на Алфред. Виолета решава да напусне любимия си. Нещастният влюбенмлад мъж се среща с жената на живота си по време на бал, където тя е придруженаот свой бивш ухажор – барон Дюфол.

Алфред унижава любимата си, за което еукорен от собствения си баща. След скандала здравето на Виолета рязко севлошава. В края на живота си Виолета получава писмо от Жорж Жермон, бащата наАлфред, от което научава, че любимият й вече знае истинската причина зараздялата с нея. Не след дълго Алфред пристига, за да иска прошка от нея. Тяумира в прегръдките му.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега