Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Край на безплатното саниране, готвят нов регламент за енергийната ефективност

Край на безплатното саниране, готвят нов регламент за енергийната ефективност

От думите на министъра стана ясно, че вероятно ще се върне старата схема, при която собствениците доплащаха за ремонтите.

Изцяло безплатно саниране на блокове вече няма да има. В бюджета за следващата 2018-а година няма да бъдат предвидени средства за тази програма. Сключените до този момент договори с етажните собственици обаче ще бъдат довършени по досегашните правила. Това коментира миннистърът на регионалното развитие Николай Нанков, цитиран от в-к "Сега".

От 2019 г. програмата ще продължи, отчасти със средства от бюджета, но по нови правила, които тепърва ще се обсъждат. От думите на министъра стана ясно, че вероятно ще се върне старата схема, при която собствениците доплащаха за ремонтите. Според Нанков, самоучастието може да стигне и до 50%.

"През 2018 и 2019 г. трудно ще приключим със сградите, които понастоящем са одобрени с договори с Българската банка за развитие, с ресурса, който имаме", коментира министърът. По думите на му, към момента за ремонт са одобрени 2 022 сгради. Завършени са 708 блока. Работи се по 614, а санирането на останалите 700 още не е започнало.

Първоначално за програмата бяха заделени 1 милиард лева. В началото на тази година спешно бе гласуван нов 1 милиард, след като стана ясно, че програмата е силно наддоговорена. От тези 2 милиарда остават още около 1.5 млрд. лв., които ще бъдат изразходвани през 2018 и дори през 2019 г.

Нулевата година за ново финансиране на програмата за саниране ще се използва за изработването на нови правила.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега