Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Кралицата на съспенса" Мери Хигинс Кларк почина

"Кралицата на съспенса" Мери Хигинс Кларк почина

Мери Хигинс Кларк е автор на над 50 книги, всяка от която - бестселър. Наред с таланта й, личната й история е също толкова вдъхновяваща.

"Кралицата на съспенса" Мери Хигинс Кларк почина на 92-годишна възраст. Новината бе потвърдена от литературния агент на писателката, предава BBC. Световно известната авторка е издъхнала в дома си, заобиколена от семейството си.

Мери Хигинс Кларк е автор на над 50 книги, всяка от която - бестселър. Наред с таланта й, личната й история е също толкова вдъхновяваща.

Кларк е родена навръх Бъдни вечер в Ню Йорк през 1927. Тя е второто дете в католическото семейство на ирландския емигрант Лука Хигинс и съпругата му Нора Дъркин, която също е от ирландски произход. Баща й умира, когато Мери е едва на 10 години. Смъртта му поставя семейството пред сериозни изпитания. Майка й обаче се стреми да осигури образованието на трите си деца.

След като завършва гимназия, Мери получава частична стипендия за обучение в училище за секретарки. В рамките на няколкото години, в които се развива в тази кариера, тя среща бъдещия писател Джоузеф Хелър и Грейс Кели. След това обаче Кларк започва работа като стюардеса.

И тази кариера обаче не продължава дълго. Преди да започне работа тя прави прощална сбирка на предишното място. На нея получава предложение за женитба от съседа си Уорън Кларк. Щастието им не трае дълго, тъй като едва на 35 той умира.

В опит да се погрижи за петте им деца, Мери Хигинс Кларк започва работа като сценарист и продуцент и пише радиосценарии. Тогава агентите й я убеждават да започне да пише романи, тъй като публикуването на разкази в списанията вече не се търси.

Авторката успява да съвместява грижата за децата си и създаването на невероятните си трилъри като пише рано сутрин между 5 и 7 часа. Дебютният роман на Мери Хигинс Кларк излиза през 1968 година и претърпява неуспех. Това кара авторката да се пренасочи към по-комерсиален жанр като трилъра и съспенса. И там именно получава прозвището "Кралица".

Романите й са преведени на 35 езика. Само в САЩ книгите й са се продали в тираж от над 100 млн. бройки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега