Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Краставиците, лукът и цитрусите поскъпват, цените на олиото и доматите падат

Краставиците, лукът и цитрусите поскъпват, цените на олиото и доматите падат

Краставиците, лукът и цитрусите поскъпват, показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата за цените на едро на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци, продавани на стоковите тържища в България. За сметка на това цените на олиото, зелето, морковите и доматите падат.

Краставиците, лукът и цитрусите поскъпват, показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата за цените на едро на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци, продавани на стоковите тържища в България. За сметка на това цените на олиото, зелето, морковите и доматите падат.

Най-голям ръст тази седмица бележи цената на вносните краставици - 12,5%. В момента за килограм от зеленчука на едро броим почти 2 лева. Цитрусовите плодове поскъпват с между 1% (портокали) и 6,1% (лимони). Цената на едро на ябълките също скочи с 6,1%, като килограм от плода на едро вече струва 1,05 лева. С 4,8% е поскъпнал и вносния кромид лук. Скочила е и цената на захарта (с 1,5%), ориза (с 1,6%), брашното (с 2,4%), кренвиршите и саламите.

Вай-голям спад има в цената на вносните домати. За килограм на едро вече плащаме 1,71% или с 14,5% по-малко. Вносните моркови са поевтинели с 3,4% (до 84 стотинки за килограм), зелето - с 2,4% (до 0,80 лева за кило), а картофите - с 1,6% (до 62 стотинки за килограм). Цената на олиото е паднала до 2,11 лева за литър на едро, което представлява спад от 1,9%.

Без промяна в цената остават яйцата, кашкавалът, киселото и прясното мляко, малотрайните колбаси. В Бургас купуваме най-евтината захар - 1,10 лева за килограм на едро. Областта, обаче, държи най-високата цена за килограм брашно от тип 500 - 1,20 лева. Най-скъпи са и яйцата (24 стотинки), каймата (6,50 лева за килограм), сиренето (до 8 лева) в бургаско.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега