Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кроношпан ще закупи станция за мониторинг на нивата на фини прахови частици

Кроношпан ще закупи станция за мониторинг на нивата на фини прахови частици

Дружеството планира в най-скоро време да изгради и нова постоянна висока ограда по границите на предприятието.

Ръководството на "Кроношпан България" ЕООД взе решение да закупи стационарна станция за 24-часов мониторинг на нивата на ФПЧ, която ще следи за чистотата на въздуха на територията на ж.к. "Славейков". Съоръжението ще бъде предадено на Община Бургас за стопанисване, за да се постигне независим контрол и за да бъдат публикувани отчетните данни онлайн.

Самата станция ще бъде разполагана в „контактната зона“ там, където Общината реши и когато сметне за необходимо, посочват от компанията, която вече е осъществила контакт с кмета Димитър Николов и е уведомила градоначалника за предстоящата инвестиция.

Повод за нея са опасенията и съмненията на жителите на град Бургас, както и с подаваните сигнали за отделянето на емисии от производствената дейност на Кроношпан. Освен мониторинговото съоръжение, дружеството планира в най-скоро време да реконструира и изгради нова постоянна висока ограда по границите на предприятието в посока ж.к. „Славейков“ и ул. „проф. Яким Якимов“, за да ограничат до минимум възможностите за отделяне на прах.

Тези две мерки са само част от въвеждането на мащабната двугодишна програма, чиято крайна цел е  ограничаване и недопускане на разпространението на миризми и ФПЧ от дейността на предприятието. С изпълнението  на новата програма Кроношпан ще намали значително въздействието върху околната среда и ще изпълни още по-стриктните изисквания за работа в дървопреработвателната промишленост, които са част от влизащите в края на 2019 г. НДНТ (най-добри налични техники), одобрени в Европейския Съюз.

В момента програмата се съгласува, осигурено е и финансиране от компанията. Ръководството на Кроношпан планира да изпълни всички нови изисквания и стандарти на ЕС много преди влизането им в България.

"Новата ни  програма ще бъде сериозна крачка към увеличаване на приноса ни в подобряването качеството на заобикалящата среда, както и отговор на работата на  Община Бургас и на очакванията на жителите на гр. Бургас за по-чист въздух", заявиха директорите Николай Банков и Асен Ников.

За разработването на програмата, предстоящото и съгласуване и изпълнение беше изпратено уведомление до кмета на Община Бургас Димитър Николов.


* Платена публикация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега