Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кулинарен фестивал представя кухнята на Бургаски регион в Поморие

Кулинарен фестивал представя кухнята на Бургаски регион в Поморие

Майстори на местната кухня от Поморие, Бургас, Малко Търново, селата Козичино, Стоилово, Горица и други ще готвят вкусни специалитети от риба, агнешко и др.

Кулинарен фестивал представя традиционната кухня на Бургаски регион и нейните особености в Поморие. Събитието е част от проекта "Кулинарен комшулук" и ще се проведе на 7-и октомври, от 11:00 часа, на алеята пред Старото казино. Очаква се в Поморие да гостуват над 30 представители на местната власт и туристическия и ресторантьорския бранш от турския град Кешан, които също ще вземат участие във фестивала с характерни ястия от техния регион.

Майстори на местната кухня от Поморие, Бургас, Малко Търново,селата Козичино, Стоилово, Горица и други ще готвят вкусни специалитети отриба, агнешко и др. Специално място ще заеме и прочутия странджански зелник, с който Живка Симеонова от Малко Търново спечели конкурса "Говори с баба си". Гостите на феста ще могат да опитат още питки, крушен булгур и други характерни за региона ястия.

Награди за рецептите от бабиния тефтер по време на фестивалав Поморие ще получат и Рафаела Христова от Бургас, която впечатли с рецепта заПържен черноморски сафрид, Вълкана Лефтерова от село Козичино за Крушен булгур иСамира Душева от Бургас за Миди с ориз по бургаски.

Рецептите на всичкиучастници в конкурса "Говори с баба си" вече са включени в специална кулинарнакнига. В нея са публикувани 60 традиционни рецепти – 30 броя от област Бургас и30 броя от област Одрин в Турция. Книгата ще бъде презентирана на 7 октомври врамките на кулинарния фестивал.

По време на вкусната фиеста ще бъдат оповестени и Кулинарнитемаршрути от Поморие до турския град Кешан, които бяха обсъдени и приети повреме на семинарите в двата града, реализирани в рамките на трансграничния проект.

Събитието се организира със съдействието на Община Поморие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега